Suklaamoussekakku Ihanalla uudella suklaasuihkeella

Viikonlopun  kunniaksi ja ensimmäinen kahvikutsu poikamme kotiin, innoitti minua tekemään hänelle suklaisen moussekakun, josta ei suklaata puutu. Yhdistin myös kaapista löytynyttä CaffeLatte suklaata. Lisämausteena ripaus appelsiinia ja vaniljaa ja rakkautta tietty kakkuun , jonka teen pojalleni. Lisäksi Juhlakauppaan on tullut uutuutena suihkutettavaa suklaata eri väreissä, ja sain testattavaksi tätä valkoista väriä Martellato Velvet Spraytä, jota olen käyttänyt tämän kakun päällystämiseen. Suklaasuihke on hetivalmista suihkutettavaksi ja tämän suklaisen kakun peittämiseen ei tarvinnut suihkutusta kun yhden kerrroksen. Kakun päältä näkee miten hyvin suklaa sulautuu jäisen kakun päälle. Kakkuhan pitää jäädyttää ennen suklaasuihkeen lisäämistä.Jäinen pinta yhdessä suihkeen kanssa tuottaa kauniin utuisen pinnan kakkuun.  Kakku on hyvä suojata päältä jäädytettäessa,  jotta pintaan ei tule hiletta ennen suihkutusta.   Kakku on suikautusten  jälkeen myös helposti leikattavaa ja pinta pysyy siistinä. Kakun sisus on väriltään ruskeaa ja sisäpinta ei näy kakussa suihkutuksen jälkeen. Huomenna tulossa valkosuklaa-punaherukka/vadelma kakkua jonka pinta saa myös suklaasuihkeen päällensä. Jotain muuta väriä luvassa. Voin sanoa jo nyt,  että olen aivan rakastunut tähän. Koristeetkaan ei sula kakun päällä.   Mutta nyt makoisan suklaakakun ohjeeseen.



Pohja
 175 g dominokeksejä
75 g voita

Sulata voi ja murskaa keksit monitoimikoneella tai pussilla ja kaulimella. Lisää voi murskattujen keksian joukkoon vähitellen voiseosta ja tarkista että et laita sitä liikaa. 

Täyte
350 g suklaata joista 150 g tummaa suklaata, 150g maitosuklaata ja 50 g lattesuklaata.
1 prk vaniljarahkaa
100 g mascarponejuustoa  
4 dl kermaa

Sulata kaikki suklaat vesihauteessa  Sekoita mascarpone ja rahka yhteen sileäksi seokseksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita rahkaseos kerman jukkon ja lospuksi suletut  suklaat  jotka ovat hiukan jäähtyneitä myös varovasti kaataen kerman joukkoon. Älä vatkaa liikaa jotta massa on kuohkeaa. Kaada massa keksipohjan päälle ja hyydytä mielellään seuraavaan päivään.

Kakun pinnalla tummepi osa on hopeahilettä
Suihketta löytyy Juhlakaupasta Suklaa spray valkoinen tästä linkistä .Ja pullo näyttää tältä.



Kommentit

  1. Aivan ihana kakku ,sisältää varmasti paljon rakkautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annu, sain ihanat kiitokset pojaltani ja kehut myös hänen ystäväpiiriltään, mikä on aika ihanaa. Ihania hetkiä sinulle kesäkakkujen parissa. Kannanttaa kokeilla ainakin tuota seuraavaa moussekakkua jonka tänään postaan. Se vei kielen mennessään.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit