Mieletön Vadelma/Punaherukka ja valkosuklaakakku ihanalla uudella suklaasuihkeella.

Kuten eilen lupasin tänään pääsin postaamaan tästä mielettömän hyvästä moussekakusta joka sai hunnuksensa vaalenapunaisen suklaasuihkeen. Vertailin näitä kahta eri valmistajan suklaasuihketta ja muuta eroa en näissä suihkeissa nähnyt kun toista suihketta piti lämmittää 25-30 asteiseksi ennen suihkutusta. Tämä Pavonin Dolce VELLUTO Rosa Pink suklaasuihke
 on väriltään aivan kutkuttavaa ja ehdottomasti mun suosikki näistä kahdesta värinsä puolesta. Lämmitin pulloa kuumassa vedessä n. 5 minuuttia jonka jälkeen hyvä ravistus ja suihkutus jäisen kakun pintaan. Suihke reagoi jäiseen kakkuun nopeasti ja tuo esiin kauniin utuisen pinnan.  Kakku on ollut nyt yön yli kaapissa ja pinta pysynyt yhtä siistinä kun sinne laitettaessakin.

 Aamulla mietin että montakohan kakkua tällä suihkuttaa ja ystäväni antoivatkin vinkin että laita maalanrinteippi pullon pintaan ja vedä viiva käytön jälkeen.Niimpä uskon ystäviäni.  En tiedä,  mutta villi veikkaukseni olisi,  että pystyisin tuosta 400 ml pullosta päällystämään ainakin 20-30 kakkua. Tämän tulen testaamaan ja siitä kuulette myöhemmin kun,  olen noin monta kakkua tehnyt. Ja tietty tässä tulee tämä ohje todella makoisaan kakkuun. Ystäväni sanoivat eilen maistettuaan kakkua että taju meinasi mennä, oli niin hyvää ja kehuivat kakkua myös niin kauniiksi. Kiitos ystävilleni, jotka ovat tärkeitä koemaistajia usein.

 Nyt näitä kahta erilaista suklaasuihketta kokeilleena voin sanoa että näitä tulee kyllä minun keittiööni vakio tuote  Suihke on helppo käyttää, sen hyviä puolia on sen kauneus, helppous ja kestävyys, Sekä hyvää myös  näen siinä,  että sokerimassa koristeetkaan  eivät  tarvitse  muuta eristettä kakkuun , kuin tuon suihkeen. Lisäksi suihke pitää kakun sisältä hyvänä,  eikä kakku kuivahda,  kun suihke suojaa kakun pintaa.

Pohja
2 munaa lasiin
saman verran jauhoja ja sokeria.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi, Siivilöi jauhot munasokerivaahtoon ja paista 175 asteessa n. 30 minuutta ja 23 cm kokoisessa vuoassa. Käytä irtopohjavuokaa. Kakusta tulee tähän vuokaan 8,5 cm korkea.   Valmista täytteet.

Valkosuklaatäyte
330 g valkosuklaata
4 dl kermaa
1  1/2 Meiran liivatetta
2 rkl vettä
125 g mascarponea
100 g creme fraicheä

Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita sillä aikaa mascarpone ja creme fraiche keskenään. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Varo vatkaamasta liikaa.  Laita liivatteet pehmenemään,   jonka jälkeen sulata ne kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa liivateneste liruttaen ja samalla voimakkaasti vatkaten  mascarpone seokseen. Yhdistä seos kermaan ja viimeiseksi hiukan jäähtynyt suklaa vatkaten kermaseoksen joukkoon. Kaada jäähtyneen kakkupohjan päälle. Ja hyydytä pakkasessa 20 min. Tee seuraava marjatäyte. 

Vadelma-Punaherukkatäyte

330 g Vadelma-Punaherukka sosetta. Esim puolet vadelmaa ja puolet punaherukka.
1 dl tomusokeria 
4 dl kermaa
1 dl sokeria 
150 g turkkilaista jogurttia
125 g mascarponea 
4,5 liivatetta
2 rkl vettä 

Laita vadelmat ja punaherukat kattilaan tomusokerin kanssa ja keitä marjat pehmeiksi. Vedä sauvasekoittimella seos sileäksi ja jäähdytä. Laita liivatteet pehmenemään,   jonka jälkeen sulata ne kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa liivateneste liruttaen ja samalla voimakkaasti vatkaten  marjaseokseen. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi sokerin kanssa. Sekoita jogurtti ja mascarpone sekaisin keskenään pehmeäksi vaahdoksi.  Lisää jäähtynyt marjaseos jogurtiseokseen tasaiseksi massaksi ja yhdistä ne varovasti vatkattuun kermaan. 


 Kakku on sisältä valkoista ja vaalenpunaista ja suihkutuksen jälkeen kaunis tasainen väri.









 


Kommentit

  1. Voi ihanainen miten kaunis kakku ja takuulla hyvä.Tuota suklaasprayta täytyy saada itsellekin.
    T:Tytti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Kiitos Tytti kauniista sanoista,mihin sydän heltyi. Tänään tarjosin kakun kollegoille ja palautteena tuli että maailman parhainta kakkua ikinä. Minä kun päästäni heittelee usein näihin kakkuihin aineksia, olipa hyvä että nyt kirjoittelinnpaperilapulle mitä laitoin, sillä tätä kakkua tulee varmasti tehtyä vielä monasti. Sillä olen samaa mieltä työkaverini kanssa. Tähän suklaasuihkeeseen minäkin rakastuin, ja jatkossa käytän paljon.

      Poista
  2. Hei! Onpa hieno kakku! Piti itsellekin nyt tilata tätä suihketta. Kuinka kauan pidit kakkua pakastimessa ennen suklaan suihkuttamista? Ajattelin tänään kakun jäädyttää ja suihkuttaa ja sit jättää yöksi jääkaappiin huomista tarjoilua varten, mutta jäin miettimään sopivaa jäädyttämisaikaa ettei kakku olisi tarjottaessa umpijäässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Paula, toivottavasti ehdin vastaamaan sinulle ajoissa. Mä jäähdytän kakun edellisenä päivänä kun tarjoilen. Tunnin pakkasessa jonka jälkeen suihkautan suklaasuihkeen pintaan. Ensin yhden kerroksen ja sitten päälle vielä toisen. Kokeile kakun pintaa vielä ennenkuin otat pakkasesta, jotta on jäähtynyt . Kuorrutuksen jälkeen säilytys jääkaapissa . Ja kiitos :-)

      Poista
  3. Kiitos! Annoin olla kolme tuntia pakastimessa ja hyvin onnistui pursotus, sprayn mausta en vakuuttunut mutta kokeiltu on ja suihkutus onnistui.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa kuulla, ja ei se tosiaan maistu oikein miltään, mutta antaa kauniin pinnan, ja hyvä koristella sen päälle, pysyy koristeet kauniina.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit