Suussa sulava Valkosuklaa Juustokakku

Meidän perheen ehdoton suosikki kakku kaikissa juhlissamme on tämä valkosuklaa kakku jonka kehittelin jo vuosia vuosia sitten. Kakku on ollut vain perheeni käytössä ja olen tarkoin varjellut salaisuuttani tähän päivään asti. Ensimmäisen kerrran kakkua tein kun täytin 30- vuotta ja siitä lähtien se onkin ollut juhlapöydässämme. Kakun ohje muuttui alkutapaileella kun testailin sen muotoa ja suun tuntumaa sekä makuaistimuksia. Aineosatkin on vaihtuneet koska kaikkia tuotteita ei ole enään  saatavilla, mutta korvaavat kyllä tulleet tilalle. Siinäkin haettu oikeaa suhdetta jotta kakun maku ei muutu.

 Eilen sitä taas tarjoiltiin poikani Kimin synttärikahvilla ja kakku on edelleen succee meidän ystäväpiirissä. Niin tuli tänäkin vuonna pojalta toivomus kakusta, jotta se löytyi juhlapöydästä.

Alkuperäisessä muodossaan kakkuun ei ole koskaan tätä aiemmin tehty kiillettä. Vaan kakku on syöty aina paseeratun vadelman kanssa. Nyt poikani toiveesta siihen laitetttiin myös kiille ja tuoreet vadelmat koristeeksi. Minä olisin kaivannut sitä vadelma kastiketta edelleen, koska se vain on tämän kakun juttu.  Kakku on myös tehty puolitettuna, mutta ohjeen kirjoitan kokonaan tähän. Nyt se sitten lähteee maailmalle ja pääsette tekin maistamaan maailman parasta valkosuklaakakkua, ainakin minun ja lähipiirini mielestä. Toivottavasti olette samaa mieltä.


Pohja
180 g kaurakekeksejä
80 g rouhittua valkosuklaata
50 g voita

Kakun täyte
6 meiran liivatetta
3 rkl sitruunamehua
300 g valkosuklaata
200 g mascarpone juustoa
170 g valion vaniljatuorejuustoa
4 valkuaista 
4 keltuaista
2 dl sokeria
6 dl kuohukermaa

Kiille
4 dl marjamehua
4 liivatetta. TAI

paseraa
5 dl tuoreita vadelmia
1 dl tomusokeria

Hienonna kaurakeksit ja valkosuklaa monitoimikoneessa. Sulata rasva ja lisää joukkoon.. Sekoita tasaiseksi  ja taputtele 22 cm halkaisijaltaan olevan vuoan pohjalle. Käytä irtopohjavuokaa tai säädettävää kakkurengasta. 

Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä n. 7 minuuttia, kunnes ovat pehemenneet.Sulata ne lämmitettyyn sitruunaveteen. Lämmitän 40 sekunttia mikrossa yleensä.  Älä pidä liian kauan vedessä, menettää hyytymistehoaan. Sulata valkosuklaa vesihauteessa, jäähdytä hiukan.

 Vatkaa keltuaiset ja sokeri omassa kulhossa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahdotettuun keltuaissokeriseokseen notkistettu vaniljatuorejuusto ja mascarpone, Vispaa sulatetut liivatteet joukkoon. Lisää sen jälkeen sulatettu valkosuklaa vatkaten joukkoon. Vatkaa kerma ja yhdistä juustosuklaa seos. Lopuksi vatkaa vielä valkuaiset puhtaasa kulhossa ja kääntele valkuaiset koko massan joukkoon. 

Kaada täytemassa keksipohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 4 h tai seuraavaan päivään jääkaapissa. 

Kiilteen teko:  Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä n. 7 minuuttia, kunnes ovat pehemenneet.Sulata ne lämmitettyyn marjamehuun. Sekoita hyvin ja kaada lusikka avuksi käyttäen kakun päälle. 

Paseeraa vadelmat siivilän läpi ja siitä saatuun kastikkeeseen lisää 1 dl tomusokeria ja sekoita.

Irrota kakku vuoasta tai tee kiille. Koristele.  Ja nauti.









Kommentit

  1. Onnitteluni upeasta blogistasi, jonka löysin vasta tänään. Onneksi löysin!Nyt en raaskisi lopettaa ohjeiden selailua, sillä kauniit koristelut ja selkeät ohjeet lähes koukuttavat. Sain monta hyvää vinkkiä, kun aloin etsiä reseptiä 4 ylimääräiselle keltuaiselle. Kiitos Irma! Leena: mansikkaheina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana kuulla, olen ollut vähän laiskanlainen viime aikoina, mutta yritän aktivoida itseni. Leivon niim paljon , etten ehdi kirjoitella kaikkea ylös. Mutta mahtavaa, kyllähän täällä jotain löytyy kun olet löytänytkin. Olipa ihana viesti mua odottamassa, Leena. Leipomisiloa

      Poista
  2. Tämähän pitää ehdottomasti laittaa " to do" listalle! Maukkaan näköinen kakku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva Tita. Kiitos kovasti. Kakku on yksi mahtavimmista kakuista minun makuuni.kerrothan mitä pidit kun olet ehtinyt tehdä sen.

      Poista
  3. Ihan älyttömän hyvännäkönen kakku! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanelityttö 💗 Huomasin vasta kommenttisi, mutta onneksi huomasin sen nyt. Suosittelen kokeilemaan kakkua, uskon että ihastut.

      Poista
  4. Herkullisen kuulloinen kakku ja mielenkiintoinen ohje! Valkuisvaahto tekee tästä varmaan ihanan pehmoisen moussemaisen. Valkosuklaa + vadelmat ovat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu, tuo vadelman ja valkosuklaan liitto vain on niin ihana, ja todellakin tuo valkuaisvaahto tekee tästä suussasulavan. Tämä kakku on ollut ystävieni suosikki, pyytävät sitä usein kunntulevat kylään, ja poikani himoitsee tätä kakkua myöskin. Ihana kun vierailit blogissani, minä olenkin sinun blogisi suuri käyttäjä 💗

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiitos Kanelityttö, tää on niin herkkua, että odotan vain seuraavaa kertaa, että juhlistaa pöytäämme.

      Poista
  6. Tämä vaikuttaa aivan ihanalta. Onnistuuko 26cm vuokaan? Ja kuinka monelle suunnilleen yksi kakku riittää? ����

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit