Vadelma-Valkosuklaa juustokakku


Jääkaapissa marjat ja kakkukuvat silmissä sai tämä kakku alkunsa. Tulimme juhannuksen vietosta ja huomasin vadelmia jääkaapissa, joten niistä piti jotain tehdä. Jääkaapissamme on aina saatavilla kermaa, suklaata ja tuorejuustoja joten niistähän syntyy kuin itsestään raikas ja ihana moussekakku. Kaikki vain yhteen ja hyytymään. Kaapissa oli myös vajaita keksipaketteja joten niistä yhdistämällä sain pohjankin tehtyä. Yleensä käytän moussekakuissa Veto pohjaa johon ohje blogistani löytyy myös. Nyt muistkoukerot esiin ja reseptin kirjoitukseen. Yhden muistisäännön eilen tähän tein ja se on lähes samanverran kaikkea.

Pohja:
75g voita sulatettuna
220 g keksejä (esim digestive)


Täyte:
200 g mascarpone juustoa
200 g vaniljatuorejuustoa
200 ml kermaa
200 g tuoreita vadelmia muussattuna tai paseerattuna.
200 g Valkosuklaata sulatettuna
2-3 rkl tomusokeria
3  liivatelehteä
2 rkl sitruunavettä

Kiille :

2 dl vadelmapyrettä
2 dl vettä
4 liivatelehteä
2 rk sitruunavettä

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.  Murskaa keksit ja sulata voi ja yhdistä ne astiassa ensin. Kaada murut irtopohjavuokaan ja tasoita kädellä tai lusikalla. Vuoraa halutetessa reunakalvolla vuoka. Itse käytin 24 cm halkaisijaltaan olevaa vuokaa mutta kakku olisi mukavempi minusta esim 22 cm vuokaan.

Pehmennä tuorejuustot ja yhdistä ne keskenään. laita liivatelehdet likoamaan veteen. Vatkaaa kerma. Paseeraa tai muussaa vadelmat. Sulata suklaa. Yhdistä paseerattu vadelma tuorejuustoseokseen. Lisää tämän jälkeen sulatettu ja jäähdytettu suklaa vadelma tuorejuustoseokseen. Mausta tomusokerilla makusi mukaan. Liota liivatelehdet kuumaan sitruunaveteen.Ja kaada se nauhana vadelmasuklaa-tuorejuustoseokseen. Kääntele lopuksi vatkattu kerma joukkoon. Kaada vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Tee kiille, kuumenna sitruunavesi ja liotetut liivatteet yhteen ja kaada nauhana Vadelmapyreseokseen. Kaada sen jälkeen hyytyneen kakun pinnalle lusikkaa käyttäen. Hyydytä vähintään 4 tuntia.

Koristele tuoreilla vadelmilla ja tomusokerilla. Ja sitten herkuttelemaan. Nam.







Kommentit

  1. Nam, näyttää erittäin hyvältä. Vadelmat tuo varmasti mukavaa raikkautta moussekakkuun ja valkosuklaahan toimii aina ja kaikkien makuparien kanssa :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit