sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Kultakakku keltuaisista

Paljon kun leipoo niin jää useista ohjeista jäljelle keltuaisia, ja tähän kakkuun niitä saa upotettua jopa kuuden kappalein. Lisäksi kakku on pehmeän samettinen ja kakun voi tehdä myös sitruunasta. Tällä kertaa tein sen appelsiinista. Erilaisilla Kahvikakku vuoilla saa myös erilaiset kakut. Kakku sopii hyvin myös pakastettavaksi.

200 g huoneenlämpöistä voita
2,5 dl sokeria
6 kananmunan keltuaista
1 appelsiinin kuori ja mehu
1 1/2 dl maitoa
4 dl Anni Helenan kakkuvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kanamunat yksitellen taikinaan. Lisää appelsiinin kuori ja raaste. Ja lopuksi vuorotellen maito ja vehnäjauhot johon olet sekoittanut leivinjauhot. Lusikoi taikina 1,5 litran vuokaan. Ja paista 175 asteessa 40 min- tunti uunista ja vuoasta riippuen.


2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, tämä tulee käyttöön. Keltuaiset viihtyy pakasteessakin vähän aikaa ja sitten kakkuun...tätäkin tekee mieli kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi, onpa kiva kuulla. Minä tein viimeksi eilen tätä, nyt sitruunaversiona ja tulipas suussa sulava kakku. Mä olen vain valkuaisia pakastellut, en ole arvannut että keltuaisiakin voi. Leipomis intoa sinulle.

      Poista