Kultakakku keltuaisista
Paljon kun leipoo niin jää useista ohjeista jäljelle keltuaisia, ja tähän kakkuun niitä saa upotettua jopa kuuden kappalein. Lisäksi kakku on pehmeän samettinen ja kakun voi tehdä myös sitruunasta. Tällä kertaa tein sen appelsiinista. Erilaisilla Kahvikakku vuoilla saa myös erilaiset kakut. Kakku sopii hyvin myös pakastettavaksi.
200 g huoneenlämpöistä voita
2,5 dl sokeria
6 kananmunan keltuaista
1 appelsiinin kuori ja mehu
1 1/2 dl maitoa
4 dl Anni Helenan kakkuvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kiitos ohjeesta, tämä tulee käyttöön. Keltuaiset viihtyy pakasteessakin vähän aikaa ja sitten kakkuun...tätäkin tekee mieli kokeilla!
VastaaPoistaKiitos Päivi, onpa kiva kuulla. Minä tein viimeksi eilen tätä, nyt sitruunaversiona ja tulipas suussa sulava kakku. Mä olen vain valkuaisia pakastellut, en ole arvannut että keltuaisiakin voi. Leipomis intoa sinulle.
PoistaTuli ihana kakku ja tosi appelsiininen. Teen jatkossakin, kiitos!
VastaaPoista