Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

tiistai 13. lokakuuta 2015

Chocolate chips Cookies tuunattuna

Suklaahiput ovat odottaneet kaapissani näitä mahtavan hyviä Cookiesseja. Alkuperäisen ohjeen olen löytänyt pastanjauhanaa -blogista jota mukaellen olen nämä omat keksit tehnyt. Hyvä lisä kekseihin oli nuo kuivatut marjat, jotka saikin kiitosta ystäviltäni. Keksit säilyvät hyvin ja tästä annoksesta tuleekin aika paljon pikkuleipiä. Mutta ei hätää, ne ovat niin suussa sulavia,  jotta eivät ne kauan purkissa vanhene. Suosittelenkin kokeilemaan näitä keksejä vaikka lasten kutsuille, miksei aikuistenkin.

Cookies

1 tl ruokasoodaa
1 tl ruususuolaa
1,8 dl hienoa sokeria
1,8 dl fariinisokeria
220 g huoneenlämpöistä pehmeää voita
2,4 dl rouheasti pilkottuja lempi pähkinöitäsi
4,8 dl rouheaksi pilkottuja suklaapaloja tai
Öetkerin valmispussista valko-ja tummasuklaa hippuja (4 pss)
1 dl kuivattuja karpaloita
1/2 dl kuivattuja mustikoita
1 tl vanijauutetta
2 isoa kananmunaa
5,4 dl jauhoja

Kuumenna uuni 190C asteeseen. Yhdistä kulhossa jauhot sooda ja suola. Vatkaa toisessa kulhossa pehmeä voi ja sokerit sekä vaniljauute. Vatkaa kunnes vaahto on kermaisen pehmeää. Lisää munat yksitellen. Vatkaa aina lisäämisen aikana erittäin hyvin. Lisää jauho-sooda-suola-seoa vähitellen muna-voi-sokeriseokseeen. Vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi käännellen joukkon pähkinät ensin, kuivatu marjat ja lopuksi suklaahiput. Taikina on aika jämäkkää ja siitä tulee käsin hyvin käsiteltävä taikina. 

Lusikoi leivinpaperille keksikokoisella jälkiruokalusikalla pienen pallon muotoisia nokareita. Laita ne lomittain leivinpaperille jotta niille jää leviämisvara. Paista uunissa 9-11 minuuttia. Minun uunini vaati 11 minuutin paiston. Jotta sain kauniin kullan ruskean paistotuloksen. Jäähdytä ja nauti. Säilytä lasi-tai peltirasiassa jotta saat keksit pysymään rapeina.


 Tässä nokareet pellille aseteltuna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti