Hyvää Ystävänpäivää Mangomousse Ystävänpäiväkakku ja Ystäväpäiväleivokset

Ihanaa ystävänpäivää kaikille lukijoilleni ja ystävilleni. Vaikka tämä onkin ulkomainen hömpötys , mutta minä tykkään tehdä juhlan pienestäkin aiheesta joten siksi tämä ystävänpäivä leivontakin houkuttelee koska on niin sydämmellistä. Huomenna pääsenkin viettämään ystävieni seurassa ystävänpäivää ja olen tehnyt sinne vielä yhden ystävänpäiväkakun. Samalla juhlistamme ystäväperheen isännän syntymäpäiviä. Tuo Leivosresepti syntyi kun blogiarvonnassani kyselin lukijoiltani mitä leipoisin ystävänpäiväksi. Sieltä nousi esiin leivokset ja kakut ja niitä olen nyt sitten kilvan tehnyt. Kakun olen tehnyt blogissani olevata mango-suklaa kakun mango osiosta . Leivoksiin kokeilin ensi kertaa tukusta löytämääni Granaattiomenapyrettä.  Ja kyllä leivos maistukin makoisalta. Jos tuo mangokakkukin vie kielen mennessään. Kakku pääsi yllätyksenä eräälle työporukalle kiitokseksi heille. Leivokset söimme ystäviemme kanssa.





Brownies pohja
150 g tummaa suklaata
100 g huoneenlämpöistä voita
2 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 rkl kaakaota
1 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl jauhoja

Täyte
5 dl kermaa
200 h Philadelphia tuorejuustoa
4 1/2 dl granaattiomenapyrettä 
3 dl sokeria
8 isoa liivatetta
2,5 rkl vettä tai sitruunamehua


Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi . Lisää munat yksitellen voi-sokeri seokseen ja jäähdytetty sula suklaa. Yhdistä kuivat aineet ja yhdistä ne siivilän läpi taikinaan. Kaada taikina mitaltaan n 18x25 cm olevaan laakeaan vuokaan ja paista 175 asteessa n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä. Siirrä valmis kakku tilavalle astialle ja laita reunavuokia kakun ympärille täytteen valmistamista varten. Valmista täyte.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sokerit kerman joukkoon.Laita liivatteet likoamaan vesitilkkaan. Sulata pyre ja yhdistä se tuorejuustoon. Sulata pehmenneet liivatteet kuumaan vesitilkkaan ja kaada nauhana se pyr -tuorejuusto seokseen. Yhdistä lopuksi käännellen seos kerman joukkoon hyvin sekoittaen kuitenkin. Kaada Brownies pohjan päälle. Tasoita pinta.  Hyydytä väh. 4 tuntia.

Ota hyytynyt kakku pois kylmästä ja leikkaa sydänmuotilla ja terävällä veitsellä kakusta leivokset. Ja koristele ne tuoreen granaattiomenan siemenillä.







Kommentit

  1. Oi nam nam, mikä herkku! Ja nuo leivoksetkin aivan ihania.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita, mango maistuu kakussa niin ihanan pehmeesti. Leivokset oli uusi makukokemus, hyvää oli nekin. Kiitos Tita kommentista, niitä on ihana saada.

      Poista
  2. Kiitos ihanasta reseptistä. Blogissani ohje gluteenittomasta ja laktoosittomasta versiosta. Sai paljon kehuja.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit