Mehevä suklaakakku pääsiäiseksi

Pääsiäisleivonnaiset ovat kyllä yksi kivoimpia teemoja, ja niistä saa aina jotenkin niin keväisiä ja aurinkoisia. Mietin eilen juuri kuinka ehdin kaikkea tehdäkkään, mitä mieli tekisi. Monta ideaa pyörii päässäni.

Tämän kakkupohjan olen löytänyt Leivotaan lehden sivuilta joskus ja raapustanut sen omaan taikavihkooni, josta sen löysin uudelleen testattavaksi. Muistikuva pohjasta oli että se oli  suussa sulavaa, ja näin olikin. Pohja ei tarvinnut kosteutusta ollenkaan ja siitä tuli todella mehevä ja makoisa. Pohjan paiston kanssa kyllä pitää olla tarkkana, liian vähän paistuneensa lätsähtää, liian paljon paistettuna tulee liian kuiva. Joten ole tarkkana. Täytteet kehitin tähän kakkuun mieliteoistani josta pakaste mustaherukoista syntyi toinen täyte ja tropical marjapyreestä toinen täyte. Nämä maut sopivat todella hyvin yhteen ja makuparia täydensi suklaa pohja.

Kakkupohja
270 g vehnäjauhoja
75 g kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl soodaa
1 rkl vaniljasokeria 
1 tl suolaa
180 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
300 g sokeria
3 isoa L munaa
3 1/2 dl huoneenlämpöistä maitoa

 Mustaherukkatäyte (täyte 1)
200 g mustaherukoita
1 dl tomusokeria
100 g vaniljatuorejuustoa 
2 dl kermaa
3 liivatetta
Sokeria maun mukaan

Tropical täyte (täyte 2)
250 g tropical pyrettä tai Bonnen tropical sosetta
1 dl sokeria
125 g mascarponea
2 dl kermaa
3 liivatetta

Marenkivoikreemi kreemi
5 valkuaista
2,5 dl sirosokeria
Hyppysellinen suolaa
300 g suolatonta voita
Forest Fruit pastamakuainetta
Mintun väristä pastaväriä

Pohja: sekoita yhteen kaakao, leivinjauhe, sooda, vaniljasokeri,muulla ja jauhot.

Vatkaa pehmeä voi vaaleaksi ja ilmavaksi n. 5 minuuttia, lisää sen jälkeen sokeri vähitellen ja vatkaa n. 10 minuuttia. Lisää sen jälkeen munat yksitellen vatkauksen aikana. Lisää jauhoseos maidon kanssa vuorotellen ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina vuokaan halkaisijaltaan 20-22 cm ja paista 175 asteessa n 50 min tai kunnes kakkutikkuun ei jää taikinaa.

Täyte 1 Laita jäiset mustaherukat kattilaan tomusokerin kanssa ja keitä sitä hetken kokoon. Jäähdytä ja paseeraa siivilän läpi. notkista tuorejuusto  ja lisää se mustaherukan joukkoon. Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Lisää ne pieneen kuumaan vesitilkkaan ja yhdistä nauhana  sekoittaen mustaherukka tuorejuusto seokseen. Vatkaa kerma ja yhdistä kerma käännellen mustaherukka seokseen. Maista ja laita sokeria maun mukaan. 


Täyte 2.  Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen   Sulata pyre kattilassa. Lisää liivatteet kuumaan pyreen joukkoon  ja sekoita myös mascarpone. vatkaa kerma ja sokeri ja yhdistä seokset käännellen toisiinsa .

Kokoa kakku,  leikkaa pohja kolmeen osaaan ja laita täytteet pohjien päälle sekä anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Tee sillä aikaa valmiiksi marenkivoikreemi.

Marenkivoikreemi:  Mittaa esim yleiskoneen kulhoon sokeri ja suola. Erottele valkuaiset ja lisää ne myös kulhoon. Lämmitä vesi kattilassa ja laita yleiskoneen kulho kattilan päälle niin että pohja ei kosketa kulhoa. Sekoita sokeri suola ja valkuaiset ja keitä valkuais sokeri seosta niin kauan kunnes olet saavuttanut 65 astetta tai sokeri sulanut. Lämpötila on suunnilleen tuon aste määrän silloin. Kun sokeri sulanut siirrä kulho yleiskoneeseen ja vatkaa valkuaiset jäähtyneeksi ja napakaksi vaahdoksi. Kun seos on jäähtynyt lisää väriaine ja makuaineet sekä  ala lisäämään nokare kerrallaan voita seokseen ja sekoita kreemi tasaiseksi.  Kreemi on valmista kun se on paksuhkoa ja sametin pehmeää.

Kreemitä kakku kauttaaltaan ja koristele. Tämä kakku on tehty halkaisijaltaan 20 cm ja 10 cm korkeaan vuokaan. Jos teet kakun isompaan vuokaan siitä tulee matalampi.

Leipomisintoa. Kakussa on paljon työtä mutta se palkitsee tekijänsä.



















Kommentit

Suositut tekstit