Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

maanantai 6. lokakuuta 2014

Omena-Päärynä muffinssit

Kävin pikavierailulla ihanan ystäväni  Makeaa blogin Liisan luona lainaamassa leivontavuokia ja toki siellä kahvitkin oli odottamassa minua. Sieltä sitten sain vinkin löytää hänen blogista kaipaamani muffiniohje. Tein ohjeen kaksinkertaisena ja sen lisäksi Liisan vinkistä karamellisoin hedelmät ennen taikinaan lisäämistä. Näistä tulikin mehevät muffinssit. Ohje löytyy  Makeaa blogista tästä.

Hedelmien karamellisointi ohje

4 dl pilkottuja omenoita ja päärynöitä
4 rkl voita
3 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia


Kuori omenat ja päärynät ja poista siemenkota.
Leikkaa hedelmät lohkoiksi tai viipaleiksi.
Sulata voi ja sokeri pannulla. Kuumenna, kunnes seos on kullanruskeaa. Sekoita joukkoon kaneli, lisää omena -ja päärynälohkot  ja paista, kunnes alkavat pehmetä.

Sitten herkuttelemaan näillä ihanilla muffinseilla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti