Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

perjantai 24. lokakuuta 2014

Ruusukakku

Kun äiti leipoo paljon, on aika kuunnella joskus lastenkin toiveita. Nuorin lapsistani pyysi tekemään kakun , joka sisältää mansikkaa, banaania, kinuskia ja kermaa. Niin sitten toteutan hänen toiveensa ja tällainen kakku tuli. Kakku on tehty 4 kananmunan kakkupohjalla, yhtä paljon kaikkea .

Mansikkatäyte

2 dl kermaa
100 g vaniljatuorejuustoa
125 g mansikkapyrettä (boiron)
2 liivatetta
1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl Pilkottuja pakastemansikoita

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata mansikkapyre kattilassa. Laita liivateet pehmenemään ja lisää ne tilkkaan kuumaa vettä. Sekoita pyre, tuorejuusto ja sokerit keskenään.  Lisää edellisen joukkoon sulatettu liivate nauhana ja hyvin sekoittaen. Yhdistä varovasti vatkattu kerma pyre/tuorejuusto seokseen. Kääntele lopuksi pilkotut mansikat moussen joukkoon. 

Kakun kokoaminen ja tarvitset vielä

1/2 ltr mansikoita
2 dl Kinuskikastiketta 
5 dl Flora Vispiä
1 banaani
Vaaleanpunaista pastaväriä

Vuoraa kakkuvuoka , missä olet tehnyt kakun ja aseta kakun kansi vuoan pohjalle. Kostuta pullasudilla pohja ja kaada mansikkamousse kakkulevyn päälle ja hyydytä jääkaapissa. Laita seuraava kakkulevy päälle, kostuta ja lisää puoli litraa pilkottuja mansikoita ja pieneksi pilkotut banaaninpalat. Voitele mansikat ja banaanit kinuskikastikeella. Laita kakun pohjalevy päälle. Hyydytä vielä jääkaapissa. Kaada kakku ylösalaisin. Vatkaa 5 dl kermaa  vähäsen että hieman jämäköityy ja lisää pastaväriä, jotta saat mieleisesi värin. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Pursota ruusun muotoon koko kakku tähtityllalla. Koristele valkoisilla helmillä. Tarjoile kakku korkealta kakkuvadilta.






2 kommenttia:

  1. Hei, tyttäreni täyttää alkuvuodesta 18 v ja tuo kakkusi olisi juuri toiveiden mukainen mutta ohje puuttuu. Olisiko mahdollista saada "salainen" reseptisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ei se salaisuus ole voin sen kirjoittaa tänne kakun yhteyteen kunhan ehdin. Ehdit sen kyllä saada ennen tyttäresi synttäreitä. Leipomis onnea sinulle.

      Poista