Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

perjantai 4. joulukuuta 2015

Jouluiset kirsikkatähdet

Ihanaa tämä tulevan joulun leivonta, pääsee tarttumaan ohjeisiin joita joskus tehnyt, ohjeisiin joita aina tehnyt, ja kokeilemaan joitakin joulun leipomisjuttuja uusiakin. Nämä kirsikkatähdet kuuluvat minun perheeni jouluperinteisiin, ja leivonta näitä aina muutaman satsin, sen verran herkullisia ovat. Ohje on peruja lapsuuden kotoa jonka äitini kirjoittanut paperille ja se on jotenkin kulkeutunut minulle. Aloitin itse tämän reseptin tekemisen kun lapset syntyivät eli 21 vuotta sitten,. Mikä tästä tekee niin maukkaan, niin luulen että se on taikinassa käytettävät mannaryyni  ja sitruuna. Suosittelen kyllä näitä tekemään, se että ne ovat hyviä ovat myös kauniita joulupöydässä.


150 g voita
11/2 fdl sokeria
1 muna
2 dl mannaryynejä
3 dl vehnäjauhoja
2 tl raastettua sitruunan kuorta
1 tl inkivääriä
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Päälle 
Punaisia ja vihreitä cocktail kirsikoita
Ja raesokeria. Voiteluun munaa

Raasta sitruuna. Sekoita pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, niin hyvin että sokerit ovat sulaneet. Lisää joukkoon muna, sekoita,  jonka jälkeen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sitruunaraaste vähitellen. Anna taikinan rauhoittua jääkaapissa yön yli.

Kauli taikina n.3 mm paksuiseksi jauhoisella alustalla ja ota tähtimuotilla pipareita. Nosta pienellä lastalla leivinpaperille, jotta pipari ei hajoa. Voitele tähdet munalla ja asettele jokaisen piparin keskelle kirsikan puolikas ja ripottele päälle raesokeria. Paista tähdet 200 asteessa n. 8-10 min. riippuen uunistasi. Annoksesta tulee n. 50 kpl herkullisia pikkuleipiä, .riippuen kuinka paksuksi olet taikinan kaulinut. Jäähdytä hyvin , ennenkuin poistat ne pelliltä. Älä koskaan paista pikkuleipiä kuumalla pellillä. Eli kun otat edellisen uunista,  samalla pellillä ei saa paistaa, ennen kuin on  jäähtynyt.Leipomis iloa




5 kommenttia:

  1. Oi joi kun näyttävät herkuilta, täytyypä laittaa työn alle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekkin, mä en ainakaan voi vastustaa näitä ja odotan joulunaikaa että pääsen näitä tekemään. Kiva kuulla että saattaa löytyä sinunkin joululeipmumuksista. Ja kiitos kommentista, niitä on aina mukava saada 😂

      Poista
  2. Ihania! Noista vihreistä kirsikoista en tykkää, mutta teen kyllä punaisilla näitä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin teen näitä myös ilman kirsikoita, kun kotiväki tykkää paremmin niin. Mutta mun suosikkeja ovat molemmat.

      Poista
  3. Kiva, että löysin blogistasi tämän reseptin. Olen myös tehnyt näitä vuosia sitten ja nyt ajattelin tehdä taas.

    VastaaPoista