Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

lauantai 29. marraskuuta 2014

Boston kakkua jouluisin maustein

Tämä  bostonkakku kätkee sisäänsä pehmeän mantelin ja appelsiinin kuoren. Taikina maustettu jouluiseksi sahramilla. Tänään menen leipurityttöjen ja pojan pikkujouluihin johon tämä menee viemisiksi.
1/2 g sahramia+1 tl sokeria
2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa 
1 kananmuna
1 mausteita suolaa
1/4 dl sokeria
6-7 dl jauhoja
 75 g huoneenlämpöistä voita

Hienonna sahrami ja sokeri morttelissa. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sahramisokeriseos, kananmuna, sokeri ja suola. Lisää jauhotbvähitellen taikinaan ja alusta taikina valmiiksi. Vaivaa taikinaa lopuksi vielä 5 min. Ja nostata.n 45 min.


Täyte
75 g huoneenlämpöistä voita
100 g mantelimassaa raastettuna 
1 appelsiinin raastettu kuori

Kauli taikina levyksi. Levitä voi taikinan päälle sekä raastettu mantelimassa ja appelsiinin raastettu kuori. Käärintaikina rullalle pitkittäissuunnassa ja leikkaa sen jälkeen 10 osaan ja asettele väljästi irtopohjavuokaan leikkauspinta ylöspäin. Kohota. Voite lopuksi pullat munalla ja ripottele päälle manteleita. Paista 200 asteessa keskitasolla 25-30 minuuttia. Jäähdytä kakku ja laita päälle vielä tomusokeria.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti