Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Kardemumma-mandariinikakku



Sain viikolla Leivotaan lehden käsiini joka on taas pullollaan kivoja ohjeita. Niistä kuitenkin ensimmäisenä, kardemumman ystävänä, halusin kokeilla tätä kakkua. Sainkin iltakahville ystäväni  maistelemaan uunituoretta kakkua. Toinen heistä hurmaantui kakkuun ja toinen taas ei pitänyt kakusta. Minusta kakku oli tosi hyvää,  johtuiko tuosta kivasta makuparista kardemumma ja mandariini. Ainakin se tuli syötyä. Kotoani puuttui Piimä jota ohjeeseen tuli , mutta käytin cream fraicheä jota kaapistani löytyi. Voi olla että piimä olisi ollut lopputuloksen kannalta parempi, se jää minulle nyt toistaiseksi arvoitukseksi.

175 g säilöttyjä mandariineja 
100 g huoneenlämpöistä voita
2 1/2 dl sokeria
2 munaa
1 1/2 tl morttelissa murskattuja kardemumman siemeniä
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
2  3/4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl piimää

Kuorrute
3 1/2 dl tomusokeria
2-3 rkl mandariinilientä säilykepurkista
1 mandariiniviipale

Kuumenna uuni 175 asteeseen . Kaada mandariinien liemi talteen ( käytetäänkuorrutteessa) viipaloi mandariinit pieniksi paloiksi . Säästä,yksi viipale kuorrutteeseen.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat ja vatkaa vielä hetki . Sekoita kuivat aineet keskenään yhteen. Lisää jauhoseos, piimä  ja lopuksi mandariinit sekoittaen joukkoon. Kaada taikina 24 cm halkaisiltaan olevaan irtopohjavuokaan. Paista kakkunuuninnalimmalla tasolla 40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.

Kuorrute: sekoita tomusokeri, mandariiniliemi, hienonnettu mandariiniviipale kuorrutteeksi ja levitä jäähtyneen kakun päälle ja anna kovettua. Koristele.



4 kommenttia:

  1. Mulla sama lehti ja ajattelin myös kokeilla tätä ohjetta! Tykkään kardemummasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole tarkka paistoajan suhteen, että otat kypsänä ulos. Kardemumma on hyvää leivonnaisissa.

      Poista
  2. Tein tätä kakkua jouluna ja ihastuimme kovasti. Mehevää ja hyvän makuista (jos pitää kardemummasta)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kiitos, joo nimenomaan kardemumma maistuu tässä kakussa aika voimakkaasti, että pitää todella tykätä kardemummasta. Minä tykkään ja ihastuin siksi tähän kakkuun.

      Poista