Inkivääri-Appelsiini pikkuleivät


Pikkujouluissame oli teema viedä lahjaksi jotain oman nimen alkukirjaimella alkavaa. Minun nimen alkukirjaimella se ei ollutkaan helppo tehtävä. Kunnes keksin kaivaa reseptikätköistäni nämä joulun ajan pikkuleivät,  joita olen useana jouluna tehnyt ja saaneet hyvän vastaanoton. Niin kävi nytkin, että lahjan saajakin kyseli reseptin perään joten kirjoittelin sen nyt tänne talteen tulevillekkin vuosille. Nämä keksit ovat makoisia ja hieman koukuttaviakin. Suosittelen kokeilemaan.


4 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
3/4 tl kanelia
1/4 tl neilikkaa
1/4 tl vastajauhettua pippuria
1 appelsiinin raastettu kuori
170 gr voita
3 dl ruokokidesokeria
1/2 dl siirappia vaaleaa
1 1/2 rkl hienoksi raastettua inkivääriä
1 iso kananmuna
Taloussokeria pyörittelyyn

Sekoita kulhossa jauhot, sooda, kaneli, neilikka, pippuri ja appelsiinin raastettu kuori. Vatkaa voi, ruokosokeri, siirappi ja inkivääri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rikottu kananmuna ja vatkaa n. minuutti. Lisää jauhoseos joukkoon hiljaisella teholla tasaiseksi, jäähdytä jääkaapissa .n tunti. Muotoile jäähtyneestä taikinasta halkaisijaltaan n. 2.5 cm palloja ja pyörittele ne sokerissa. Aseta pallot leivinpaperoidulle pellille ja jätä leviämisvaraa n. 5 cm. Paista pikkuleivät 175 asteessa uunissa keskitasolla n. 10 minuuttia. Seuraa uunia, älä anna keksien palaa. Liian vähän uunissa olleena niistä myöskään ei tule rapeita. Nauti maidon kanssa .



Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit