Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

tiistai 25. marraskuuta 2014

Jouluinen omenakakku

Joulu on kohta tuloillaan ja aika alkaa leipoa jouluisia leivonnaisia. Juhlakauden leivonnaiset ja kakut maistuvat glögille, pipareille, omenoille ja lakalle sekä tietysti suklaata unohtamattakaan. Tämä kakku on piparimaustein ja omenalla maustettu ja tuoksu ainakin on jo huumaava kun se tuli hetki sitten uunista. Kakku koristellaan kaneli-sokerilla hunnutetulla ja uunissa kuivatutuilla omenaviipaleilla. Ja tarjoillaan kanelilla ja sokerilla vaahdotetulla kermalla. Tämä kakku varmasti tehdään uudestaan joulunaikaan. Niin hyvää oli. Ja katosi nopeasti työkavereiden suihin.


175 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl soodaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
Hyppysellinen muskottipähkinää
1/2 tl jauhettua pomeranssinkuorta 
3 dl omenahilloa
1 dl piimää

Omenakoristeet
2 omenaa ohueksi viipaloituna
Kanelia
Sokeria 
Tomusokeria

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit.lisää munat yksitellen taikinaan. Yhdistelmää kuivat aineet, jauhot ja mausteet. Kääntele taikinaan. Lisää,lopuksi hilloja piimä varovasti sekoittaen taikinan joukkoon.älä vatkaa. Kaada taikina 2 litran kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes tikkuun ei tartu enään taikinaa. Jäähdytä hetki kakkua uunista oron jälkeen. Ja kumoa jäähtymään oikein päin.

Leikkaa omenat viipaleiksi kuorineen renkaiksi. Sirota kaneli-sokeriseosta omenoiden pinnalle .Laita siivut leivinpaperin päälle uunipellillä ja kuivata uunissa 150'asteessa. n. tunti. Anna jäähtyä ja koristele kakku.siivilöi tomusokeria omenoiden päälle. Tarjoile maustetunn kermavaahdon kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti