Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

tiistai 28. heinäkuuta 2015

Tosi Mehevät Banaani- Suklaa muffinssit

Tämä on ensimmäisiä muffinssiohjeita joita olen joskus muinoin tehnyt. Raapustanut paperille,  joka on jo niin likainen ja  täynnä taikinaroiskeita, joten on aika kirjoittaa se ylös blogiini. Tämä on ollut perheen poikien ihan ykkösuosikki resepti ja sitä onkin tullut tehtyä todella useita kertoja. Eikä se tuottanut pettymystä nytkään. Löysi tiensä myös ystävieni sydämmeen, kun poikkesivat iltalenkillään kahvilla. Resepti on myöskin näitä helppoja sekoita ja leivo reseptejä, jotka syntyvät hetkessä ja tulos on aina takuuvarma. Joten tarjoilempa nyt teille tämän ihanan reseptin.


2 munaa
2 dl fariinisokeria
1 dl kaakaojauhetta tummaa
2 dl venhnäjauhoja
2tl leivinjauhtetta 
1/4 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
100g sulatettua voita
2 dl vaniljakastiketta 
1 banaani soseutettuna
1 dl rouhittua tummaa suklaata

Ota iso kulho ja sekoita kaikki jauhot ja mausteet keskenään. Lisää kaikki muut aineet; vaniljakastike, banaani, sulatettu voi sekä  viimeksi suklaarouhe  ja sekoita puuhaarukalla taikina sekaisin,  että kiinteytyy hieman. Laita taikina pursotuspussiin ja täytä muffinivuoat puoleen väliin. Paista uunissa 190 asteessa n. 20 min. Koristele halutetessa pursotuksin. 

Meillä niitä ei ehtinyt pursotella kun menivät jo parempiin suihin. Suklaatakin laitoin 100 g levyn, liekö se näiden muffinssien salaisuus.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti