Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

tiistai 21. heinäkuuta 2015

Herkullinen Suklainen Rippikakku Mansikka täytteellä

Viikko sitten postaaani Naked Cake tulikin halutuksi kakuksi,  että kakkua haluttiin tulevan viikonlopun rippijuhliin. Tämä kakku on 26 cm halkaisijaltaan ja 10 cm korkea kakku ja oli riittänyt 30 hengen seurueelle. Kakku ohjeen olin ottanut Kakku-Katri sivuilta koska tuli tehdä paljon isompana kun edellinen tekemäni kakku. Kakut on minusta söpömpiä kun ovat halkaisijaltaan pienempiä mutta kaunis kakku tästäkin tuli ihanan punaisten koristeiden takia. Valmis massa koristeiden teossa teki illalla tepposet, mutta onnistuin värjäämään valkoisesta massasta hyvän värin.Asia minkä opin tämän kakun teossa oli myös se että ganachen tekoon käytän aina Valion kuohukermaa. Iloksi kaikki muuttui kun rippilapsi kävi noutamasa kakkua ja sanoi että olin onnistunut tekemään hänen mekon näköisen kakun,  joten olipas hauska sattuma.

 Kiitos kun sain tehdä tämän kakun.8 kommenttia:

 1. Syötävän suloinen! Pinkit kukat näyttävät upeilta suklaapintaa vasten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Meri-Kukka, ihanaa kiitos mukavasta palautteesta. Yllätyin itsekkin miten hienosti tuo väriyhdistelmä sopi yhteen. Vastavärithän yleensä toimivat hyvin, jonka opin olen kondiittori ystävältäni saanut. Ja sitä yritän harrastaa koristeluissani, joskus onnistumalla ja joskus ei. Mutta tämä kakku vangitsi kyllä katseeni ja olin siihen oikein tyytyväinen. Myös kakku sisältä on todella mahtava.

   Poista
 2. Tämä on niin herkullisen näköinen :) . Ja nuo maregit, niiiiiiiin täydellisiä. Linkitin sinut omaan blogiini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti , on vain jäänyt viestisi jostain syystä huomaamatta, mutta parempi myöhään kun ei ollenkaan. Mutta pieni harmitus tuli. Ihana piristys tähän aamuun.

   Poista
 3. Teetkö kakut irtopohjavuualla, vai sellaista säädettävää kakkureunusta käyttäen? Itse en mahda löytää noin korkeita irtopohjavuokia, ovat yleensä 6-8cm korkeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säädettävää reunavuokia käyttäen, teen kakut. Mulla 10 cm säädettävä vuoka ja myös reunakalvolla olen tehnyt irtopohjavuokaankin. Saa tasaisen reunan ja helpompi huolitella.

   Poista
 4. Muistatko säilyikö marenki kauniina kakun päällä... alkaako sulamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kirsi, muistan ja tiedän et säilyy hyvin, juuri eilisen kakun päällä oli myös näin.

   Poista