Omena tartaletit

Vielä kerran leivotaan omenasta. Työkaverini voivotteli ettei tiedä mitä tarjoaisi illalla vierailleen ja minä päätin yllättää ja leipoa hänelle tartaletit. Urkin päivän mittaan onko jotain aine esteitä ja tulihan selväksi, että sitruuna on pois suljettu. Ja olin ajatellut juuri sitruunatartalettia tehdä. Apu löytyi sitten Makeaa blogista josta otin vaniljakiisselin ja omenien ohjeen. Pohjat tein omasta blogistani olleella ohjeella, jonka olen hyväksi havainnut. Minä olisin kaivannut sitruunaa näihin tartaletteihin mutta olivat ihanan pehmeän ja vaniljainen makuisia.


Pohja
200 g voita
150g sokeri
50g kananmuna
3g leivinjauhe
300g vehnäjauho

Laita kaikki raaka-aineet kulhoon. Sekoita massa tasaiseksi. Laita massa kylmään, mielellään yön yli . Kauli jauhotetulla alustalla.
Vaniljakiisseli
4 dl täysmaitoa
1 vaniljatanko
4 kananmunan keltuaista
0,75 dl maissitärkkelystä
0,75 dl sokeria

Laita maito ja halkaistu vaniljatanko sekä raaputetut vaniljansiemenet kattilaan. Kiehauta. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys vaahdoksi. Kaada maito munaseokseen koko ajan vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna kunnes se sakenee selvästi. Siivilöi seos välittömästi sakenemisen jälkeen puhtaaseen kulhoon. Siirrä jäähtymään.



Keitinliemi omenoille
  • 0,5 litraa vettä
  • 1 tl kanelia
  • 1 rkl sokeria
  • sitruunamehua
Mittaa kaikki ainekset omenien kanssa kattilaan. Laita levylle ja kiehauta nopeasti. Älä sekoittele omenia kovaa kiehautuksen aikana, jotteivat ne muussaannu. Kun vesi kiehuu, ota omenat heti pois liedeltä ja nostele ne reikäkauhalla lautaselle jäähtymään

Kasaa tartaletit pursottamalla jäähtynyttä kreemiä pohjille. Pinoa päälle omenoita ja viimeistele halutessasi hyytelösokerikiilteellä











Kommentit

  1. Näyttävät kyllä hyviltä! Ja jotenkin kivasti juhlavan näköisiä, hyviä vierastarjottavia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita, tartaletit ovat juuri vierasvaraksi mainioita. Pohjia voi tehdä myös pakkaseen etukäteen ja sitten vaan soveltamaan täytteet ja esille. Minulle jäi näistä taikinaa tähteeksi , niin teenpä lopusta bebe leivoksia loppuviikosta. Ja koristelen ne ehkä Halloween teemalla.

      Poista
  2. Ai että, kun on hyvännäköisiä tartaletteja:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit