Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

lauantai 21. helmikuuta 2015

Chili-Suklaakakku

Chili ja suklaa on lyömätön yhdistelmä ja niin tästäkin kakusta tuoli mielenkiintoinen kokemus. Chili tulee jälkipotkuna kakkua syödessä mutta ei kuitenkaan liikaa jotta veisi makunautinnon suklaakakusta. Ensi kerralla teen kakun halkaisijaltaa pienempään vuokaan. Nyt käytin 24cm olevaa. Tosin kakku on niin tuhtia että pienikin pala sitä riittää. Kakku saavutti suuren suosion ravintolapäivän kahvilassani. Ja oli minustakin niin hyvää että teen sitä varmaan toistekkin.

POHJA
120 g digestive-keksejä
75 g Flora Kulta margariinia

TÄYTE
200 g Creme Bonjour Chili tuorejuustoa
200g vaniljatuorejuustoa
200 g tummaa suklaata (väh 50 %)
3 liivatelehteä
1rkl limenmehua
2,5 dl Flora vispiä
2 dl tomusokeria
2tl raastettua limenkuorta.

Valmistusohje:

Murskaa keksit esim. monitoimikoneessa ja sekoita pehmeän margariinin kanssa. Vuoraa irtovuoan pohja (halkaisijaltaan 20-24 cm) leivinpaperilla ja painele seos tasaiseksi kerrokseksi pohjalle. Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa.

Vatkaa Flora Vispi löysäksi vaahdoksi ja siivilöi joukkoon tomusokeri. Lisää tuorejuustot, sulatettu suklaa ja limenkuori, sekoita tasaiseksi massaksi.

Liuota liivatelehdet kiehuvaan limemehuun ja lisää seos ohuena nauhana massan joukkoon, koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta ja peitä kelmulla. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään mieluiten seuraavaan päivään asti.

Ennen tarjoilua, koristele kakku suklaarouheella (ja tuoreella chilillä). Tai haluamallasi tavalla. Minä laitoin suklaatikkuja kun en jaksanut kiireessä enempiä miettiä.


2 kommenttia:

  1. Tästä olisi kiva leikata pala tai kaksi matkaevääksi ! ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa Nami-Hiiri, mielelläni tarjoaisin palasen sinulle. Tästä talosta usein saakin evästä mukaan kun täällä vieraillaan. 😃

      Poista