Mango-Suklaa juusto moussekakku +Ohje

Sain toivomuksen laktoosittomasta kakusta ja kotona odottava mango pyre kutsui minua kakun tekoon. Ohjeen olen ottanut Kermaruusulta hiukan muunnellen . Kakku kätkee sisällensä suklaakakun ja saa hunnuksi mango päällisen. Päälle valkosuklaata ja koristeeksi kuivattuja mangoja ja suklaahippuja..Itse tein kakun isompaan vuokaan 30 cm halkaisijaltaan, ja  koska siinä suklaakakku minulla ainakaan ei tullut tarpeeksi esiin,  siksi olen ohjeistanut pienemmät vuoat. Kakku on todella herkullinen ja meni kuin kuumille kiville työpaikalleni kun tarjosin sen synttärikakkuna. Samaa ideaa moussekakkujen teossa voi käyttää kun vain vaihtelee makuaineksia. Esim Passion suklaa ... herahduttaa veden kielelleni.



Pohja
260 Bastonge keksiä
75 gr voita

Suklaamousse
3 dl kermaa
150g tummaa suklaata
2 keltuaista
1 dl tomusokeria
2 liivatetta

Mangomousse
7 dl kermaa
1 prk mangotuorejuustoa
1 prk vaniljarahkaa
500g mangososetta
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 ½ rkl sitruunamehua
7 isoa liivatelehteä

Kiille: 
2 dl mangopyrettä
1½ dl vettä 
1/2 dl sokeria
4 liivatelehteä

Koristeluun:
tummaa suklaata
valkosuklaata
kuivattuja hedelmiä

Valmista ensin suklaamoussekakku. Sulata suklaa. Vaahdota kerma. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri. Lisää keltuaisvaahtoon jäähtynyt sula suklaa. Sulata pehmenneet liivatelehdet tilkkaan vettä ja lisää ohuena nauhana suklaa-keltuaismassaan. Lisää lopuksi kermavaahto. Sekoita tasaiseksi ja kaada kakkurenkaanseen, halk. 20cm (tai irtopohjavuokaan). Pakasta kakku.

Murskaa pohjan keksit ja lisää sula voi sekaan. Taputtele muruseos kakkurenkaaseen (halk24-28). 

Valmista mangomousse. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Sekoita Tuorejuusto-rahkavalmisteen sekaan sokerit ja sitruunamehu. Sulata liivatelehdet n.½ dl kiehuvaa vettä ja kaada seos ohuena nauhana mangososeen sekaan. Kaada mangosose-liivateseos rahkaseoksen sekaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kermavaahto.

Kokoa kakku. Nosta jäätynyt suklaamoussekakku keksimurun päälle. Kaada näiden päälle mangomousse. Laita kakku hyytymään jääkaappiin 4 tunniksi tai yön yli.

Kun kakku on hyytynyt, valmista pinnalle kiille. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Sekoita vesi ja mangopyre keskenään. Sulata liivatelehdet n. ½ dl kiehautettua mango-vesiseosta, jonka kaadat sitten loppuun mango-vesiseokseen. Kaada kiille varovasti hyytyneen kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa n.1 tunti. Koristele viimeiseksi kakku suklaalla ja kuivatuilla hedelmillä.

Kommentit

  1. Mangomoussen liivatelehtien määrästä olisin halunnut kysyä: pieniä lehtiä kun käyttää (esim. Meira pussi 20g (10kpl)) niin laitanko niitä niin monta, että tulee tuo 28g (elikkä se olisi sitten 14 lehteä)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä käytän Meiran lehtiä ja tässä ohjeessa kun on 7 kermaa ja 7 lehteä , niin sen mukaan tekisin jos sujhteita vaihdat. En kyllä ikinä ole laittanut mihinkään kakkuun 14 liivatetta. Sorry että vastaan vasta nyt, mutta olen ulkomailla ja hankala päästä nettiin täällä, niin vastaaminen kestänyt. Toivottavasti oli jotain apua tästä.

      Poista
    2. Hurjalta tuo 14 kappaletta kuulostikin, mutta järkeilin nuin kun suluissa oli liivatteen määrä 28g :D Kiitos sinulle :)

      Poista
    3. Kiva, poistan sen jotta se ei johda harhaan, kiitos tästä. Te lukijat olette arvokkaita, kun tulee kirjoitettua niin paljon , niin aina ei huomaa kaikkea.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit