Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

torstai 19. maaliskuuta 2015

Mango-vaniljamousse täytteinen täytekakku

Tanssiopettajani täytti vuosia ja oli tosi ihanaa, että hän pyysi minua tekemään kakun hänelle. Antoipa  vapaat kädet minulle, josta mieleeni juolahtikin tehdä jotain keväisen näköistä. Kakun teko alkaa koristeiden teolla usein, etenkin jos on kysymys sokerimassakakuista. Niin tälläkin kertaa vierähti pari iltaa kun uppouduin  koristeiden tekoon. Tunnit menee huomaamatta, niin kivaa on näpertää näitä koristeita. Öetkeriltä on tullut nyt kivat kevään värit sokerimassoihin ja niistä inspiroituneena tuli mietittyä nuo kukat. Oranssit kukat olen tehnyt sekoittamalla vaaleanpunaista ja keltaista massaa yhteen, josta tulikin hempeä persikkaan vivahtava väri. Vinkin sain Heidiltä Leivontagiaa blogin pitäjältä kun juttelin hänen kanssaan aloittaessa kukkien teon. Kakku haluttiin laktoosittomana. Koristeet Öetkerin Sugar Fondant massaa. Kakun päällinen puoliksi Satin Ice -ja puoliksi Öetkerin valkoista massaa. Tämän kakun myötä haluan vielä toivottaa Kristiinalle lämpimät onnittelut. Toivottavasti kakku maistui.2 kommenttia:

  1. Oi miten kaunis kakku ja nuo koristeet on aivan älyttömän nättejä, kumpa itsekkin osaisi tehdä yhtä hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kovasti Nuppu kauniista sanoistasi. Minusta itsestä kun tuntuu aina niin vaikealta tuo koristelu, kun toisilla se tulee ihan luonnostaan. Tähänkin kakkuun tein paljon koristeita ja koristeluvaiheessa aloin laittamaan kukkia kakun päälle ja sitten siitä syntyi tuollainen. En koskaan osaa miettiä etukäteen koristelua. Olen sellainen hetkessä eläjä koristelemisessa. Uskon kuitenkin että kaikkea voi oppia, kun halua on.

      Poista