Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

tiistai 17. maaliskuuta 2015

Gluteenittomat Pätkis kuppikakut




Sain Heirollilta testattavaksi minimuffinssivuoan sekä silikoniset minimuffinssivuoat. Siitä innostuneena teinipoikieni toiveesta tein Pätkis kuppikakkuja. Olen jo pitkään miettinyt että tämä vuoka pitäisi hankkia, koska muffinssit ovat suloisen pieniä suupaloja, ja usein kun herkkuja on paljon, tällaiset minileivokset olisivat paikallaan. Pienet vuoat ovat kivoja, kun niitä löytyy kolmessa värissäkin, joten muffinssit voisi jopa tarjolle laittaa näissä vuoissa.  Täytin  pikku vuoat taikinalla ja upotin ne muffinssipelti koloihin, ja ensimmäistä kertaa kun käytin niitä, niin voitelin ne myös. Seuraavalla kerralla ne tuskin voitelua kaipaa. Ja uuniin. Paistoaika oli sama kun paperisissa vuuissakin. Ja kun otin ne uunista pikku muffini irtosi aivan itsestään silikonisesta pikkumuffari vuoasta. Näitä hankin kyllä lisääkin, niin hyvät oli käytössä. Ja hetkessä oli 24 muffinia valmiina.Lisäksi kirpparilta löytämäni kivat siniraidalliset vuoat pääsivät käyttöön näille muffareille.  Öetkeriltä on kiva sininen setti SuperHero nimeltään,  tulossa kauppoihin piakkoin, ellei jo ole, niin nekin pääsivät näiden muffinien päälle.Sopivat niin hyvin yhteen. Käytin gluteenitonta jauhoa jolloin sain näistä myös gluteenittomia. Kivoja kahvitteluhetkiä näiden ihanien kuppikakkujen kanssa.




100g laktoositonta tai tavallista voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 3/4 dl gluteenitonta jauhoja 
½ dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1½ tl vaniljasokeria
1 dl mascarponea
½ pss minipätkiksiä

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan mascarpone, (johon olet sekoittanut hieman laktoositonta kermaa notkistaaksesi mascarponen), kanssa vuorotellen. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi varovasti nuolijalla pätkikset, jotka olet leikannut pienemmiksi paloiksi. Pursota taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa n. 15 min. Älä paista liikaa etteivät kuivu.

Kuorrutus
2½ dl Flora vispiä
50g vanilja tuorejuustoa
sokeria

Vaahdota kerma. Lisää pehmeä tuorejuusto. Mausta sokerilla. Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele.

 Pätkiskuppikakut Öetkerin Super Hero  nomparelleilla
 Heirolin minimuffinssivuoka



Yhteistyössä   Heirol verkkokauppa

2 kommenttia:

  1. Upeita kuppikakkuja, nuo siniraidalliset vuuat ovat aivan ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita, joskus tekee löytöjä kun jaksaa kirpparilla juosta. Muffinit on niin ihania kun niistä saa kauniita erilaisilla vuuilla ja koristeilla. Ja helppoja tehdäkin. Näitä vuokia mulla riittääkin, kun en voi vastustaa kun näen kauniita.

      Poista