Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

lauantai 28. maaliskuuta 2015

Pääsiäisen Mango-Papaija kakut

Lähestyvä pääsiäinen pirteydellään saa vispilät viuhumaan, etenkin kun kaupoista löytyy myös pääsiäisaiheisia leivonnaistarvikkeita. Nämä vuuat pongasin Tigerista ensin sinisenä, ja ystäväni Liisa hankki ne minulle toisesta liikkeestä keltaisena. Vuuat ovat vielä uunin kestäviä 200 asteeseen saakka, ja ilman voitelua käytettäviäkin. Vinkin siitä sain Kermaruusun blogista, koska hänkin oli nämä samat vuuat löytänyt. Minulla löytyi mango sosetta ja papaija säilykkeitä kotoa, joten ajattelin yhdistää nämä tähän kakkuun.  Tein rahkasta, kermasta ja sitruunasta päällisen ja koristelin Öetkerin aurinkoströsseleillä. Taikinasta tulee 4:ään tällaiseen pieneen  vuokaan tai 1  1/2 litran kahvikakkuvuokaan.

270 g papaija säilykettä
100 g bonnen mangososetta
3 kananmunaa
200 g voita
2 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta

Päälle
2 dl kuohukermaa
250g  Valio Pehmeä Rasvaton maitorahkaa
Öetkerin sitruuna-aromia pikkupullosta

Koristeluun
Öetkerin aurinko strösseliä 

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Soseuta papaijat soseeksi saivasekoittimella , lisää mangosose ja sulata voi, jäähdytä ja yhdistä mango-papaijaseokseen.  Sen jälkeen Munasokerivaahto lisätään voi-mango-papaijaseokseen. Jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri sekoitetaan keskenään ja sekoitetaan taikinaan mielellään sihdin läpi. Sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi ja kaadetaan! Joko  voideltuun 1 1/2 litran vuokaan. Tai pienempiin vuokiin . Paistetaan 180 asteen lämmössä n tunti isossa vuoassa, pienissä Vuoissa 35 min. Kakku saa jäähtyä hetken ennen kuin kumoat sen kakkulautaselle. Pienissä irto vuoissa ei kumousta tarvitakkaan.

 Kun kakku jäähtynyt tee siihen päällinen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä rahka kermaan ja lisää muutama tippa situruuna aromia.  Lusikoi rahkakerma pikkuvuoissa olevien kakkujen päälle ja koristele strösseleillä.  Sitten vain  nauttimaan mehevästä kahvikakusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti