Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

lauantai 21. maaliskuuta 2015

Sitruunakuppikakut helposta mix jauheesta

Viime viikonloppuna käväisin Ikeassa ja poislähtiessäni huomasin tämän uutuuden siellä. Muffinssijauheitacolisi ollut suklaata tai sitruunaa, joista minua hotelli enemmän tuo sitruunan maku, koska ajattelin suklaan olevan enemmän esanssisempi. Tähän miksikin ei tarvinnut lisätä kun 250 ml kädenlämpöistä vettä ja senjälkeen arvostettiin 30 sek. Ja taikina oli valmista tai voiko sitä taikinaksi sanoa, sillä oli kuin vahvaa kermaa,eikä muistuttanut normaalia taikinaa. No rohkeana tyttönä kaakelin sitten purkista "taikinaa" muffinivuokiin, noin puolelleen tilavuudesta. Löysyyttä arvelutti minua vielä tässäkin vaiheess.,rohkeasti sitten uuniin ja paistamaan paketin ohjeen mukaan n. 15 min ja 200 astetta. Niin vaan piti paikkansa tuo ohje ja muffinssit tulivat ehjinä ulos uunista. Koristelin kerma-vaniljatuorejuusto pursotuksella ja sokerimassa kukilla. Nämä on tehty uudella ihananalla Heirolin minimuffinssivuolla.

Muffinssit pakettiin  ja ystävien luo kylään maistelemaan näitä. Tässä tulee sitten kommentit. Joo....muffinssi maistui lupaamalleen sitruunalle, mutta taikina oli todella tiiviin oloista ja maistui kyllä esanssiseltakin. Mutta nopeaksi vierasvaraksi ihannkelpo tuote. Ei tarvi valmistaa lähes alusta, eikä lisätä paljon aineita kun useissa muissa puolivalmiiissa mix leivonnaisissa. Ainakin meni lapselleni, kun täysi häkä. Tulipahan kokeiltua että muistaa taas kuinka hyviä ne itse alusta tehdyt leivonnaiset ovat. Oli muistissa vielä nuo Pätkis suklaakuppikakut mitä viikolla tein, kun niissä taikina oli niin pehmeää ja suussa sulavaa. Ainakin näistä tuli mielestäni niin kauniita ja keväisen näköisiä.

Huomenna lennän Lappiin viikon lomalle, saas nähdä pystynkö siellä leipomaan jotakin. Tai pystynkö viikkoa olemaan leipomatta. Ainakin huomenna menen Rovaniemellä kahville Choco Deliin, joka oli suomen paras leipomo ohjelmassa. Jännää.

Kevät tulee kohinalla myös leivonnassa
Tässä lirutettu suoraan pahvitölkistä aines vuokiin.... jännittävää
Tältä tuo purkki näytti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti