Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

maanantai 6. huhtikuuta 2015

Ihanan makoisat Suklaasarvet

Minulla on pitkään jo ollut listalla tehdä suklaasarvia ja niin oli Leivotaan lehden toimitus , ihan kuin kuullut ajtukseni ja  uusimmassa numerossa sitten löytyi ohjekin. Minäkin olisin tehnyt pullataikinaan nämä sarvet, joten ohje on ihan peruspullataikina ilman kardemummaa. Ehkä juju piilee tässä ohjeessa paistolämpotilassa,  koska nämä paistetaan hiukan kovemmassa lämmössä, ja siten saadan pehmeän kuohkeita sarvia. Ohjeesta tulee 16 kpl tai jos jaat taikinan kolmeen osaan, saat pienempiä ja suloisempia Sarvia enemmän. Tein täytteen tummasta suklaasta,  mutta yhtä hyvää olisi tullut muustakin suklaasta varmaan.Nämä ovat niin helppoja ja herkullisia tehdä että varmasti tulee tehtyä nyt useamminkin. Kokeilla eri suklaalaaduilla ja löytää suosikki itselleni. Ohje on kopioitu suoraan Leivotaan lehdestä omin kommentein.

25 g hiivaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa
ripaus suolaa
1/2 dl sokeria
100 g huoneenlämpöistä voita
1 muna 8-11 dl vehnäjauhoja

Täyte

125 g murskattua tummaa suklaata
75 g huoneenlampäistä voita
1/2 dl sokeria

Voitelu ja koristelu
1 muna
50 g tummaa suklaata
tomusokeria

Murenna hiiva kulhoon ja liota maitoon. Lisää suola, sokeri,,muna, voi  ja vehnäjauhot, vähän kerrallaan.( Voi kannattaa sulattaa huoneenlämpoiseksi, pehemäksi pullataikinaan, ei sulattaa) Sekoita notkeaksi taikinaksi ja vaivaa voimakkaasti muutama minuutti (tämä on tärkeä osa),  kohota taikinaa leivinliinan alla 60 min.
Jaa taikina kahteen tai halutetessasi kolmeen osaan. Kauli palat pyöreaäksi levyksi läpimitta 40-45 cm. Jaa levyt kahdeksaksi kolmioksi.

Täyte: Seokoita suklaa, voi ja sokeri taikinaksi. Laita täytettä jokaisen taikinakolmion leveäään päätyyn ja kääri rullalle aloittaen leveästä päästä. Nosta sarvet leivinpaperoidulle pellille taita alaspäin. Anna sarvien kohota leivinliinan alla n. 30 minuuttia. Kumenna uuni 230 asteeseen. Voitele sarvet vatkatulla munalla. Paista uuninkeskitasolla 9-12 min. Minä paistoin 10 min uunillani. Anna jäähtyä leivinliinan alla ja puuteroi jäähtyneet sarvet tomusokerilla ja valuta päälle sulatettua suklaata.



9 kommenttia:

  1. Onpas tosi ihanan näköisiä! Nam :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru, ovat kyllä hyvän makuisiakin, suosittelen kokeilemaan reseptiä. Nämä olivat yön aikana huvenneet keittiössäni, joten jotain se kertoo....

      Poista
  2. Todella upeita sarvia :) Klassinen tomusokeri-suklaa koristelu vain näyttää aina yhtä hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastavierailusta Jack. Ihannoin muuten kovasti Jack Baueria siinä ohjelmassa , joten nyt voin jatkaa ihailua blogissasi. Linkitin sen omiin suosikkeihini blogiini myös tänään. Tää on yksinkertainen, mutta niin herkullinen ohje. Ainahan se ei tarvi ollakaan mitään tähtitiedettä. Ja kiitos kivasta kommentista

      Poista
    2. Namskis! Täytyypä kokeilla.

      Poista
    3. Todellakin Namskis, nämä ovat niin hyviä että teen myös toistekin, mutta ajattelin laittaa maitosuklaa sisuksen. Kiva jos innostuit kokeilemaan.

      Poista
  3. Nämä on todella hyviä....en laittanut tuohon täytteeseen sokeria kun siinä on suklaata jo makeutena, tulivat ihan tarpeeksi makeita, mutta hyviä....

    VastaaPoista
  4. Sisareni näitä kehui, joten pakko oli tulla ihmettelemään, josko itsekin joku päivä innostuisin leipomaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla , kiitos. On ollut succee myös ystäväpiirissäni ja tulee usein palattua tähän ohjeeseen. Suosittelen kokeilemaan, leipomisintoa ja-iloa sinulle Marika

      Poista