Pääsiäisen valkosuklaiset sitruunakuppikakut

Tämä muffinssien perusohje on siitä hyvä,  että erilaisilla marjoilla tai suklailla näistä saa erilaiset ja silti yhtä mehevät muffarit. Käytän lähes samanlaisin ainein pohjaa usein nopeaan marjapiirakkaan.  Nyt minulla oli tartaleteista jäänyt sitruunakiisseliä niin ajattelin että tähänhän voin sen upottaa ja lisätä valkosuklaata joukkoon sekä lisä sitruunaa. Kokeilu oli ihan onnistunut ja muffinsseista tuli kuohkean pehmeitä ja suussasulavia. Pääsisäisen aiheeseen sopivana löysin Dansukkerin sivuilta tuon pinnalle laitettavan kookohiutaleohjeen. Mikä olikin mainio vinkki kuinka väriaineella ja vedellä voi värjätä kookoshiutaleet haluamalleen värille. Toimi hyvin josta tässä kuvaakin.Pääsiäiseksi sitten. Ohjeesta tulee n, 12 kuppikakkua, mä sain eilen taikinasta 17. Riippuen muffinssivuoasta mitä käytät.

Taikina:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl maitoa
100 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria tai 20 tippaa vaniljauutetta
1 sitruunan kuori ja mehu
100 g valkosuklaata
Kuorrute:
175 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
2,5 dl tomusokeria
Pinnalle
2 rkl vettä+ ripaus keltaista Dr Öetkerin keltaista elintarvikeväriä
100 g kookohiutaleita
pieniä suklaamunia tai pääsiäisnameja


 
1. Vaahdota munat ja sokeri. Sulata voi tai margariini. Jos käytät vaniljauutetta, lisää se maitoon. Vatkaa maito ja sulatettu rasva munasokerivaahdon joukkoon.
2. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinan joukkoon. Lisää raastettu sitruunan kuori, sitruunan mehu ja pieneksi rouhittu valkosuklaa ja sekoita.
3. Annostele kuppikakkuvuokiin. Paista kuppikakkuja 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Valmista kuorrute: Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi ja lisää sen joukkoon sitruunamehu ja siivilöity tomusokeri.
5. Pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
6. Sekoita veden joukkoon ripaus keltaista elintarvikeväriä ja anna sen lieta hyvin. Laita kookoshiutaleet kulhoon ja kaada neste joukkoon. Sekoita kunnes väri on tarttunut hiutaleisiin. Ripottele keltaiset kookohiutaleet muffinien päälle ja koritstele pienillä suklaamunilla. Voit koristella myös keltaisilla nomparelleilla niin kuin minä osaan tein.
Tarjoa ja nauti!



 

Kommentit

Suositut tekstit