Sitruuna-Vadelmarulla

Kääretorttu on varmasti niitä ensimmäisiä leipomuksia mitä nuorena tyttönä harjoiteltiin, ja siihen nähden pitäisi jo osata leipoa tämä nopea herkku. Mutta kuinkas kävikään, tein perusohjeella pohjan ja se epäonnistui. Liekö vika kananmunissa, muuta en keksi. Siitä sitten uutta tekemään ja tietysti toisella ohjeella kun ensimmäisellä ei onnistunut. En ole koskaan koristellutkaan kääretorttuja. Mutta aamullisesta kakusta jäi kermoja ja marjoja, niin kokeilimpa sitä tähän torttuun. Olipas kiva lisä torttuun ja siitä tuli myös houkutteleva leivonnainen. Ohjeen otin Leivotaan lehdestä ja siihen sävelsin sitten nuo koristukset.

3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 sitruunan raastettu kuori
3/4 dl perunajauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte
150 g huoneenlämpöistä voita
2 1/4 dl tomusokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kuppiin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää puolet sokerista vaahtoon samalla vatkaten. Lisää loput sokerit ja vatkaa vielä hetki. Kääntele raastettu sitruunankuoriraaste ja keltuaiset yksitellen valkuaisvaahtoon. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Kääntele jauhoseos varoen taikinan joukkoon. Levitä tasaisesti uunipellille. Paista uunin 2 tasolla 8-10 min. Jäähdytä. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ylösalaisin. 

Täyte: vatkaa täytteen ainekset notkeaksi massaksi. Levitä tasaisesti jäähtyneelle pohjalle. Kääri taikina tiukalle rullalle. Anna levätä paketissa hetken ja laita kylmään.

Voit lisätä täytteeseen marjoja tai hilloa lisäksi ennen kuin käärit rullaksi. Minä laitoin tähän vadelmarouhetta lisänä. Ja Kuorrutin kakun mascarpone kermalla ja koristeilla. Miten sinä koristelisit kääretortun?


Kommentit

Suositut tekstit