Pääsiäisen Suklaa-Mandariinimousse kakku

Pääsiäisen aika on ihanaa, kun voi leipoa kaikkea raikasta, sitruunaista ja rahkaista. Ja kuuluuhan tähän juhlaan tietysti pääsiäiskakkukin. Pääsiäisvieraita ajatellen piti tehdä moussekakkukin, johon hiljattain tukusta löytämäni mandariinipyre pääsi nyt testaukseen. Moussea tehdessäni maistelin sen voimakkuutta, koska halusin että mandariinin raikas maku jää mousseista päällimmäiseksi. Siksi laitoin joukkoon vähän appelsiinituorejuustoa ja oikeita säilykemandariineja. Kaveriksi aidosta suklaasta tehty mousse kaveriksi ja näiden yhteinen, makea ja raikas liitto johtaakin suussa sulavaan lopputulokseen. Pääsiäiskoristelu vielä päälle ja nauttimaan kakusta kera kahvin.

 Mukavaa Pääsiäisen aikaa kaikille ihanille leipojille ja ihanille  lukijoilleni.

Pohja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
100 g voita
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
1/2 dl maitoa tai mehua

Suklaamousse
2 kananmuna keltuaista
2 kananmunan valkuaista
0,75 dl sokeria
200 g vaniljatuorejuustoa
2 dl vispikermaa
130 gr tummaa suklaata
4 liivatetta

Mandariinimousse
3 dl vispikermaa
100 g appelsiinituorejuustoa
250 g mandariinipyrettä(boiron)
175 g säilyke mandariineja pilkottuina
4 liivatetta
1/2 dl sokeria
1 1/2 vaniljasokeria

Kiille
2,5 dl mandariinipyrettä
0, 5 dl appelsiinimehua 
1 dl vettä
4 liivatetta


Tee suklaa mousse ensiksi, koska moussen on hyvä jähmettyä hetken jääkaapissa tai pakastimessa ennen toista moussea. Laita suklaamousse alimmaiseksi koska se on kestävämpi mousse.

Pohja
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi sekaan myös kaakaojauhe.
Sulata voi
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi
Lisää vuorotellen taikinaan  jauhoseos, sulatettu rasva ja Mehu/maito. Sekoita tasaiseksi
Paista 200c:ssa10 min. Anna jäähtyä pohja vuoassa. Irtopohja vuoka 20-24 cm. Kakun voi tehdä siis pienempään tai isompaan vuokaan.
Käytä reunakalvoja kakkuvuoassa. Itse käytin tässä kakussa vuokaa 20 cm ja ilman reunakalvoa kakku olisi mennyt yli. Mun kakku on valmiina 7 cm korkea ja 20 cm halkaisijaltaan.

Suklaamousse
Sulata tummasuklaa vesihauteessa, ja jätä jäähtymään. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Tarvitset 3 kulhoa missä vatkaat keltuaiset , valkuaiset ja kerman erikseen.  Vatkaa siis valkuaiset vaahdoksi ensimmäisessä kulhossa.
Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa ja vatkaa kolmannessa kupissa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto keltuais-sokerivaahdon joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Kaada sula ja jäähdytetty suklaa keltuais-sokeri seokseen ja sekoita tasaiseksi.
Sulata liivateet vedessä n 5-7 min ja sekoita joukkoon. Mitä kauemmin liotat liivatteita sitä vähemmän niissä on tehoa.
Nostele kerma suklaa-keltuaisten joukkoon ja tee samoin lopuksi  valkuaisten kanssa. Kaada irtopohjavuokaan ja nosta jääkaappiin jäähtymään tunniksi tai pariksi Pakkaseesa reilu 1/2 tuntia
Mandariinimousse
Sulata mandariinipyre kattilassa sulaksi.
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi sokerien  kanssa.
Laita liivaatteet pehmenemään n. 5 minuutiksi.
Sekoita vatkatun kerman joukkoon appelsiinituorejuusto ja mandariinin pilkotut palat.
Ota sulatetusta mandariinipyyreestä 0,5 dl pyrettä lasiin lämmitä neste kuumaksi mikrossa ja liuota sen jälkeen liivatteet pyreeseen. Jonka jälkeen kaada nauhana loppuun pyreeseen sekoitellen sen tasaiseksi.
Yhdistä pyre kermaan kääntelememällä sen varovasti kerman joukkoon. Seoksesta tulee aika juoksevaa jota ei kannata pelästyä.  Kaada jäähtyneen suklaamoussen päälle ja hyydytä.
Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään seuraavaan päivään.

Kiille
Laita nesteet kattilaan ja kiehauta pyre lämpimäksi. 
Ota mandariinipyyreestä 0,5 dl pyrettä lasiin lämmitä neste kuumaksi mikrossa ja liuota sen jälkeen liivatteet pyreeseen. Jonka jälkeen kaada nauhana loppuun pyreeseen sekoitellen sen tasaiseksi.
Kaada lusikkaa apuna käyttäen varovasti Mandariinipyreen päälle. Laita kakku hyytymään v. 4 tunniksi ja koristele kun kakkukiille hyytynyt.

Koristele kakku haluamallasi tavalla.







Kommentit

  1. Ihan äärettömän herkullisen oloinen kakku!! :P Ja kauniskin vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi Kiitos Kakkuviikari, maistoin juuri palasen kahvin kanssa ja täytyy sanoa että näiden kahden liitto on todella onnistunut. Kakku on suussasulavan herkullinen. 😀

      Poista
  2. Onpa tosi kaunis ja varmasti myös vähintään yhtä hyvänmakuinen kuin näköinenkin :). Nuo Boironin -hedelmäsoseet on tosiaan ihania leivonnassa. Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvää on tämä kakku, vieraatkin kehuivat. Pyreet ovat niin marjaisia ja hedelmäisiä ja toimivat näissä mousseista niin hyvin.

      Poista
  3. Hei! Miten muuttaisin ohjetta kun ei saa käyttää kananmunaa raakana allergikon takia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esim, 3 dl vispikermaa, 100 g mascarponea, 150 g maitosuklaata. Vispaa kerma, lisää siihen mascarpone ja sekoita, sulata suklaa, jäähdytä hiukan ja kaada se kermaseokseen nopeasti , kaada täytteen päälle ja tasoita spatulalla. Hyydytä. Tee seuraava täyte.

      Poista
  4. Onko tuota mandariinipyrettä myynnissä ihan normikaupassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävä kyllä sitä saa vain Heinon tukusta.

      Poista
    2. Mitä muuta vastaavaa olisi ihan tavan kaupassa?

      Poista
    3. Prismasssa olen nähnyt mandariinihilloa, mutta sitten pitää tarkastaa tuo liivatteiden määrä. Ja muutoinkin jos ohjetta muuttelee. Tai lisää säilykemandariinin määrää 350 grammaan.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit