Makuhermoja kutkuttava Brita kakku

Kutsuin pikkuveljen kylään ja pitihän hänelle leipoa tuore ihastuttava Brita kakku, joka kuuluu ainakin kahdesti kesään. Etenkin kun toin tullessani tuoreet vadelmat niin tätä makunautintoa ei voita mikään ainakaan tänään. Päätin myös vähän laittaa koristeita pintaan kun mantelilastut oli loppuneet kaapistani joita yleensä koristeena käytän. Ja niin kuin arvata saattaa tämä kosteus ja lämpötila aiheuttaa hieman haastetta joten palat otettuamme kiidätin  sen jääkaappiin. Mutta saammekaan ihailla sitä näin kuvan välityksellä ja jää muistoksi tulevaan syksyyn.




 

Aurinko paistaa, kesä näyttää parhaat puolensa ja tämä kakku valmistuu nopeasti tällä ohjeella

4 keltuaista
1 1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g sulatettua voita
4 rkl maitoa

Päälle marenki
4 valkuaista
2 dl sokeria
Mantelirouhetta tai lastuja

Täyte
2 1/2 dl kermaa
Sokeria
n. Litra haluamasi marjoja
Tänään Vadelmia

Vaahdota sokeri ja keltuaiset. Lisää kuivat aineet, voisula ja maito vuorotellen taikinaan varovasti sekoittaen. Valmista marenki. Levitä taikina pellille, jonka päälle levitä marenki palettiveitsellä tai vapaalla kädellä ja lusikalla. Ripottele päälle mantelirouhetta /lastuja . Paista 200 asteessa 10-12 min

Leikkaa jäähtynyt pohja kahtia. Laita toisen levyn päälle marjat ja kermavaahtoa. Nosta toinen levy päälle. Päälle voit siivilöidä tomusokeria ja koristella marjoilla.

Ja sitten nauttimaan tästä ihanuudesta 

Kommentit

Suositut tekstit