Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

torstai 17. heinäkuuta 2014

Pehmeän suklainen Tiikerikakku

Tänään alkaa uusintana ihana leipomisohjelma joka innoitti mua leipomaan Tiikerikakun mitä illan ohjelmassa myös tehdään. Tässä mun ohjeeni jota käytin tässä kakussa.

375 gr voita
3 dl sirosokeria
6 munaa
3 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
6 dl hienoja vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
4 rkl kermaa

Vaahdota pehmennetty voi ja sokeri vaahdoksi keskenään. Lisää seokseen kananmunat yksitellen taikinaan hyvin vatkaten. Jos lisäät 1 rkl per muna niin seos ei juoksetu, (vinkki äidiltäni aikoinaan) lopuksi lisää seokseen vaniljasokeri ja jauhot johon myös leivinjauhetta sekoitettu.

Ota taikinasta 1/3 osa erilliseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe sihdin läpi ja kerma

Levitä kerroksittain vaaleaa ja tummaa taikinaa vuokaan. Vedä haarukalla keskeltä kakkua ympyrä vain yhden kerran jotta et sekoita kaikkea taikinaa ja raidat jäävät tulematta.

Paista 175 C n 1 h. Kokeile tikulla etenkin sisäreunasta että on kypsä. Älä,paista kakkua liian tummaksi.


1 kommentti: