Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

maanantai 14. heinäkuuta 2014

Murokakku simpukoita


Perustaikina
Ohjeesta tulee 60-70 kpl
200 g voita
1 dl tomusokeria
3 3/4 dl vehnäjauhoja 
1 dl perunajauhoja
1 rkl vaniljasokeria

Koristeeksi 50 g suklaata

Sekoita ainekset nopeasti kulhossa notkeaksi taikinaksi. Voit lisätä tässä vaiheessa haluamasi makuainekset. Mä käytin tässä vaniljasokeria. Voit myös maustaa esim sitruunalla. Anna sen seistä viileässä hetken aikaa. Laita pursottimeen taikina ja pursota suoraan pellille.paista 175 asteessa 12-15 minuuttia. Katsele jäähtyneiden keksien päät suklaalla tai tee niin kuin minä tein eli laita marmeladia väliin, aseta puolikkaat yhteen ja kasta sen jälkeen suklaassa. Taikinalla voit tehdä myös mitä erilaisempia keksejä vain muottia vaihtamalla. Nämä sulavat suuhun ja koukuttavat maistelijansa.





7 kommenttia:

  1. Olen etsinyt näihin reseptiä. Olisiko sinulla sitä antaa? Muistan lapsuuden juhlista nämä keksit, mutta edesmennyt äitini tilasi ne aina leipomosta, joten en tiedä kuinka tehdä näitä ja rakastin näitä simpukoita. Haluaisin nyt tarjota näitä tyttäreni ristiäisissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kirjoittelin tuohon kuvan alle ohjeen joilla näitä teen. Toivottavasti tämä ohje on se mitä haet. Minä olen tämän ottanut äitini reseptivikosta aikoinaan. Leipomisiloa. Irma

      Poista
    2. Kiitos paljon! Nämä ovat todella suussa sulavia, en malta odottaa, että pääsen näitä taas maistelemaan.

      Poista
    3. Kiva kuulla jään innolla odottamaan että näkisin pikkuleipäsi. Ja ehkä kertoisit myös nimesi.

      Poista
  2. Hei Irma! Otettiin simpukat testiin ja mietittiin, että puuttuuko tästä ohjeesta jokin aines? Kun leipuri ihmetteli, että eikö tähän tule mitään nestettä, vai miten taikinan saa pursotettua? Leipurini oli lisännyt hieman maitoa, että taikina notkistui.... Terveisin, Anne-Maria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, Anne-Maria, ja kiitos palautteesta. Taikina on napakkaa pursotettavaa ja oikealla tekniikalla se onnistuu vaivattomasti, jota en osaa kyllä tässä selittää. Tätä reseptiä on nyt testattu kovasti eri yhteisöissä ja luulen että ongelmaksi on muodostunut liian vähäinen jauhotus. Ohjeen jauhomäärät täsmäävät ja kun noudattaa ohjetta täysin niin pitäisi onnistuakin. Olen kahdesti tehnyt nämä myös tällä viikolla ja hyvin onnistuneet. Voi pitää olla huoneenlämpöistä eikä taikinaa saa liikaa sekoittaa.eli ohjeesta ei puutu mitään. Viimeiseen satsiin lisäsin vielä yhden sitruunan raastetun kuoren. Miten se maito vaikutti taikinaan. Levisivätkö keksit uunissa sen johdosta?

      Poista
  3. Kiitos vastauksesta. Eivät keksit levinneet, ihan simpukoilta näyttivät. Leipurini epäilee, että oisko sitten sekoittanut liikaa. Testaa taikinaa uudelleen. :) Terveisin, Anne-Maria

    VastaaPoista