Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

tiistai 29. heinäkuuta 2014

Vaniljaiset mustikkamarengit höystettynä sitruunalla

Kesä on marjojen aikaa ja nyt innostuin kokeilemaan erilaisia mustikka reseptejä. Marengit ovat herkkua koko perheelle niin ajattelinpa sekoittaa mustikkaa marenki taikinan joukkoon. Ja onnistuivat hienosti,  tuli hienon värisiä ja tarkoituksella nostin ne vain lusikalla pellille ja hiukan tökin niitä jotta sain niistä hauskan muotoisia. Marengissa maistuu myös hauskasti makean ja happaman liitto.

3 valkuaista
1 rkl sitruunamehua
1 rkl vaniljauutetta
2 dl sokeria
 1/2 dl survottuja mustikoita

Vatkaa valkuaiset, sitruuna ja hieman sokeria pehmeäksi vaahdoksi, lisää loppusokeri ja vanilja uute. Vatkaa kunnes saat marengit niin kovaksi että sille muodostuu huippu kun nostat vispilät. Kääntele lopuksi survotut mustikat nuolijalla varovaisesti sekaisin. Nostele pellille nokareita lusikalla. Paista 100 asteessa n 2 tuntia. Tarkkaile uuniasi että et kuitenkaan polta marenkeja. 

Irman Ihannekakku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti