Paahdettu valkosuklaa-passion moussekakku ja Muista ARVONTA


Viikko on ollut jotenkin kiireinen ja mieltäni on syyhyttänyt saada vispilät talon emännän käteen ja haluttanut niin tehdä moussekakku, jossa on kerros paahdetusta valkosuklaasta ja kerros passionmoussesta. Tänään se tuli sitten mahdolliseksi. Jännitystä tämän tekemisessä on kun paahtaa valkosuklaan uunissa. Siksi olinkin tarkkana uunin kanssa että en onnistunut polttamaan suklaata. Pohjan tein kekseistä tällä kertaa, mutta tykkään moussekakkuihin mielummin tehdä kakkumaisen pohjan. Ohje on 24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Mä tein pienempään, jotta sain korkeamman kakun.Loppuviikosta saan tehdä työkaverilleni vielä Passion-Tumma Suklaa kakun. Joten on moussekakkujen leipomisviikko. Lettu postauksen alla voi osallistua Arvontaan vielä 6.3 saakka.

Pohja
 210 gr dops keksejä murskattuna
50 g voita sulatettuna.


Paahdettu Valkosuklaamousse

350 g valkosuklaata
1 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
5 dl täysmaitoa
4 dl vispikermaa
4 liivatelehteä
1/2 dl sitruunamehua

Passionmousse

4 liivatetta
1dl sirosokeria
100 g paksua maustamatonta jogurttia
250 g mascarponejuustoa
Reilu 1 dl passionpyrettä
2,75 dl vispikermaa pehmeästi vaahdotettuna 

Kiille kakun päälle

4 dl passionpyrettä sulatettuna
4 liivatelehteä
2 rkl sokeria


Laita kakkuvuoan alle leivinpaperi ja laita reunakalvot kakkuvuoan ympärille. Ja aloita valmistamaan mousset. Kakkuun tulee kaksi eri kerrosta. Alimmaiseksi paahdettu valkosuklaamousse ja päälle passionmousse. Sekä kiille.

Paahdettu Valkosuklaamousse
Pilko valkosuklaa karkeaksi rouheeksi ja paahda sitä uunissa leivinpaperin päällä 200 asteessa noin
 8 min, kunnes suklaa on saanut kauniin ruskehtavan värin. Anna jäähtyä. tarkkaile uuniasi suklaan paahtamisen ajan.  Hienonna rouhe tehosekoittimessa vielä hienommaksi rouheeksi, jotta se sulaa maitoon helpommin. 
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. 
Laita sokeri, maito ja perunajauhot kattilaan ja kuumenna seosta kunnes se pulpahtaa. Lisää suklaarouhe ja sekoita, kunnes seos on ihan tasaista. Lämmitä mikrossa 1/2 sitruunan mehu ja sekoita pehmennetyt liivatteet sitruunamehuun. Sekoita se kuumaan suklaaseokseen ohuena nauhana. Lopuksi  yhdistä varovasti   vaahdotettuun kermavaahtoon.
Kaada seos vuokaan ja laita jääkaappiin 2-3 tunniksi jähmettymään.

 Passionmousse
Sekoita jogurtti, juusto, sokeri ja passionpyree tasaiseksi. Lisää joukkoon liotetut ja sulatetut liivatteet. Lisää viimeisenä pehmeä kermavaahto varovasti sekoittaen. Sekoita tasaiseksi ja kaada kakkupohjan päälle kakkurenkaaseen.
Tasoita pinta ja laita pakkaseen (n.1 h) tai jääkaappiin (n.2-3 h) hyytymään. 

Kiille
 Sulata passionpyre kattilassa, lisää sokeri ja lisää kuumaan pyreeseen liotetut ja pehmitetyt liivatelehdet. Anna jäähtyä hiukan ja kaada seos lusikan avulla vähitellen hyytyneen kakun päälle. Minä laitoin mansikoista sulanutta mehua kiilteen joukkoon jotta sain siitä hieman oranssin värisen.









Kommentit

  1. Mistä olet hankkinut tuota passionpyrettä? Saakohan sitä "tavallisesta" kaupasta... ei ole kyllä vastaan tullut :) Herkullinen kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Heinon tukusta sitä saa jos jollain tutullasi on tukkukortti. On Boiron merkikistä pyrettä. Kiitos mukavasta palautteestasi 😀

      Poista
  2. Ihana kakku :) Paahdettu valkosuklaa on tosi ihanaa ja passionista pakkoa sanoa sama. Itsekin kaipailisin tuota passionpyrettä. Toivottavasti ottavat sellaista joskus vielä normikaupan valikoimiin, niin pääsee tällainen tavallinen leipuri loihtimaan passionherkkuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu, nää on niin mun suosikkeja tai mikä ei olisi. Tää leivonta on niin ihania makuja täynnä. Toivotaan että sitä löytyy joskus kaupoistakin.

      Poista
  3. Oi joi, kuulostaa tosi herkulta ja näyttääkin <3 taidanpa kokeilla, pitää vaan tehdä passionpyre itse kun kaupasta ei saa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanna Kiitos ja kokeile ihmeessä, tämä on niin suussa sulavaa ja saat varmasti tuoreistakin hedelmistä tämän tehtyä. Olisin ehkä kaivannut voimakkaampaa passionia makua, joten ensi kerran lisään passionpyrettä ainakin toisen desin lisää. Paahdettu valkosuklaa oli hyvin balanssissa.

      Poista
  4. Missäs kohdin tohon valkosuklaamousseen lisätään liivatteet vai enkö osaa lukea Tässä töiden lomassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, korjaan ohjetta, on tainnut jäädä epähuomiossa pois kun se minulle niin itsestään selvää. Katsoppa illalla uudelleen.

      Poista
  5. Nyt Lidlissä myynnissä passion jälkiruokakastiketta. Mango oli ainaki hyvän makuista. Sitä maistellessa tuli mieleen et sopis hyvin hyytelökakkuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistä, itsekkin huomasin eilen Lidlissä käydessäni ja mukaani tarttui vadelma ja passion kastike ja ajattelin juuri samaa , että kokeilen niitä myös hyytelökakkuun tai leivokseen. Mä en ole vielä raaskinut avata niitä.

      Poista
  6. sokerin määrä passionmousseehen?

    VastaaPoista
  7. Kiitos Sari, ups on päässyt unohtumaan sokeri ohjeesta, mutta nyt korjattu. Ihanaa että tämäkin nyt kunnossa. Kakku on todella herkullinen, täytyykin tehdä tämä minunkin uudestaan. Leipomisiloa. Irma

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit