Vaniljapusut

Kaapissa oli tuorehiivaa, josta piti keksiä jotain erilaista pullaa, joten muistin joskus kauan tekemäni Vaniljapusut . Pullataikinasta voi tehdä vaikka mitä kun laittaa mielikuvituksen liikkeelle, vaikka ne tutut ja turvalliset korvapuustitkin ovat aina niin ihanan herkullisia.

2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa 
n. 7 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia

Voiteluun 
1 muna

Täyte
50 g voita
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vaniljatäyte
1 pussi vaniljakastikejsuhetta
2 dl maitoa
1 dl kermaa
  1. Liuota hiiva haaleaan maitoon. Lisää mausteet ja osa jauhoista hyvin vatkaten taikinaan. Alusta loput jauhoista käsin ja lisää lopuksi notkea margariini. Alusta taikina kimmoisaksi ja kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa.
  2. Mausta pehmeä voi sokerilla ja vaniljasokerilla. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa pois ilmakuplat. Leivo taikinasta pitkä tanko ja jaa se 20 osaan. Pyöräytä palat palloiksi ja kauli sen jälkeen pyöreäksi levyksi. Levitä jokaisen pyörylöitä  levyn keskelle vaniljalla maustettua voita. Nosta reunat vastakkain ja Nipistä ne kiinni. Laita pullat kohoamaan. Voitele ne munalla ja paista 225 asteessa 10-12 min.
  3. Tee paksuhko vaniljakastike pussin ohjeen mukaan. Lisää kerma. Voit halutessasi lisätä vielä vaniljasokeria. Leikkaa pullia vähän auki ja täytä pullat. Tupsauta pullien päälle tomusokeria.

Kommentit

  1. Ihan mahdottoman herkullisen kuuloisia ja näköisiä pullia! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pulla on aina hyvää, ja kiva kun siitäkin voi varioida erilaisia herkkuja, silloin kokee ihan uudenlaisia makuelämyksiä. Niin tässäkin kävi. Nämä olivat kyllä herkullisia, hävisivät nopeasti. Kiitos Taru kommentista, nämä tekevät minut aina niin iloiseksi.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit