Tuplasuklainen kakku ja ohje

Täyte:
300 gr valkosuklaata
2'1/2 kuohukermaa 
2 liivatelehteä

Pohja:
225 gr pehmeää voita
225 gr sirosokeria
4 kananmunaa
175 gr jauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
55 gr kaakaojauhetta

Päällyste
200 gr tummaa suklaata
115 gr suolatonta voita
Vajaa 1 dl kuohukermaa

Kostuta kakku  espressokahvilla(2 dl) johon on sekoitettu  n ruokalusikallinen amarettoa.

Koristella voit suklaakiekuroilla, rouheella, tomusokeri/ kaakaojauhe sekoituksella tai sokerimassa koristeilla mitä minä laitoin.

Täyte: laita liivateet kylmään veteen pehnemenään, kuumenna kerma lähes kiehuvaksi lisää suklaa paloiteltuna kerman joukkoon kunnes suklaa sulaa ja sekoita tasaiseksi. Purista liivateet vedestä ja sulata ne tilkkaan vettä tai sitruunamehuun. Jonka jälkeen kaada tasaisena nauhana kerma suklaa seokseen samalla vatkaten seosta jotta liivate ei paakkunnu. Hyydytä jääkaapissa. Hyytymisen jälkeen vatkaa seosta vispilällä hiukan ennen kuin täytät kakun massalla.

Pohja: vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat vähitellen sekaan yksitellen. Siivilöi jauhot , kaakaojauhe ja leivinjauhe toiseen kulhoon ja sekoita taikinaan käsipelillä esim nuolijalla. Älä vatkaa. Voitele pyöreä  kakkuvuoka ( 20 cm). Peitä vuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Lusikoi vuokaan ja paista 180 asteessa esilämmitetyssä uunissa n. 50 min tai kunnes sisältä tikulla koetettaessa saat sen puhtaana pois. Anna asettua kakun 5-10 min ennen kuin irrotat vuoasta ja asetat sen ritilälle jäähtymään.

Päällyste: sulata suklaa . Hämmennä sekaan voi ja kerma. Anna jäähtyä sekoitellen kunnes seos on notkeaa ja kiiltävää. Leikkaa kakku jäähdyttyyän  kolmeen osaan. Kostuta levyt kahvi/amaretto seoksella. Levitä täyte  kerroksien väliin. Päällystä kakku hieman jäähtyneellä suklaaseoksella ja koristele. Ja nauti.

 





Kommentit

  1. Herkkua oli, kiitos :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vaan itsellesi Anonyymi. On mukava leipoa ja saada palautetta ja mikä mukavampaa jos se on vielä positiivista.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit