Banaani-Suklaa kuppikakut

Töistä tultuani löysin jääkaapistani vaniljarahkan jonka viimeinen käyttöpäivä on tänään ja siitäkös syntyi ajatus tehdä nämä kuppikakut, kun vielä ylikypsiä banaanejakin oli tarjolla. Näiden tekemiseen ei kyllä aikaa tuhraantunut, koska ohje on helppo aineet vain sekaisin. Puolessa tunnissa taikina oli jo muffinsivuoissa ja menossa uuniin. Eikä paistoaikakaan ollu pitkä. Vinkki sitten ystäville ja iltakahville. Banaani ja suklaahan on lyömätön yhdistelmä. Muffinsseista tuli kuohkeita ja meheviä. Taikinan ohje on alkuperältään Maku lehdestä. Kuorrute on ohje jota käytän usein kuppikakkuihin hiukan muunnellen.  On niin ihanan pehmeää ja suussa sulavaa. Näistähän  kurkistaa jo kevät ja sopisivatkin hyvin esim tulevaan pääsiäispöytäänkin.

Taikina
2 dl fariinisokeria
1 dl rypsiöljyä
2 kpl munaa
1 prk Valion vaniljarahkaa
2 kpl kypsää banaania
4 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl kanelia
100g tummaa suklaata pilkottuna

Tuorejuustokuorrutus
100g sitruunavoita
175 gr Philadelfia juustoa
1 pkt tomusokeria
Öetkerin sitruuna-aromia pari tippaa
halutetessasi voit värjätä kuorrutuksen.

Koristeluun Öetkerin nomparelleja
    • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
      Sekoita fariinisokeri, öljy, munat ja vaniljarahka puuhaarukalla kulhossa. Kuori banaanit, muussaa ne haarukalla lautasella ja lisää joukkoon. 
      Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Lisää ne munaseokseen ja sekoita nopeasti. 
      Rouhi suklaa veitsellä leikkuulaudalla. Kääntele suklaarouhe taikinaan. Älä sekoita enää voimakkaasti, jotta taikina ei sitkisty. 
      Jaa muffinssivuoat muffinssi- tai uunipellille. Annostele taikina kahdella lusikalla vuokiin. 
      Paista banaani-suklaamuffinsseja uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin värin ja vaikuttavat kypsiltä. Anna muffinssien jäähtyä ennen kuorruttamista. 
      Yhdistä kulhossa rahka, tuorejuusto ja tomusokeri. Levitä tai pursota kuorrutus jäähtyneille suklaa-banaanimuffinsseille. 
      Koristele helpot muffinssit nonparelleilla tai strösseleillä.

      Tuorejuustokuorrutus ohje:
      Vatkaa kaikki ainekset sekaisin vatkaimella muutaman minuutin ja laita pursottimeen. Koristele kuorrutteella jäähtyneet muffinssit.




    Kommentit

    1. Hei, tosi nopea ohje tehdä. Naistenpäivän rääppiäisiä huomena töissä.

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Niinpä, olet oikeassa. Vaihtaisin ja vähentäisin ohjeesta nyt sokeria. Fariinisokeria tavalliseen ja 1 desiiin. Suklaasta ja banaanista tulee niin paljon makeutta. Mukavia naistenpäivä rääppiäisiä.

        Poista

    Lähetä kommentti

    Suositut tekstit