Banaani-Suklaa kuppikakut
Töistä tultuani löysin jääkaapistani vaniljarahkan jonka viimeinen käyttöpäivä on tänään ja siitäkös syntyi ajatus tehdä nämä kuppikakut, kun vielä ylikypsiä banaanejakin oli tarjolla. Näiden tekemiseen ei kyllä aikaa tuhraantunut, koska ohje on helppo aineet vain sekaisin. Puolessa tunnissa taikina oli jo muffinsivuoissa ja menossa uuniin. Eikä paistoaikakaan ollu pitkä. Vinkki sitten ystäville ja iltakahville. Banaani ja suklaahan on lyömätön yhdistelmä. Muffinsseista tuli kuohkeita ja meheviä. Taikinan ohje on alkuperältään Maku lehdestä. Kuorrute on ohje jota käytän usein kuppikakkuihin hiukan muunnellen. On niin ihanan pehmeää ja suussa sulavaa. Näistähän kurkistaa jo kevät ja sopisivatkin hyvin esim tulevaan pääsiäispöytäänkin.
Taikina
2 dl fariinisokeria
1 dl rypsiöljyä
2 kpl munaa
1 prk Valion vaniljarahkaa
2 kpl kypsää banaania
4 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl kanelia
100g tummaa suklaata pilkottuna
Tuorejuustokuorrutus
100g sitruunavoita
175 gr Philadelfia juustoa
1 pkt tomusokeria
Öetkerin sitruuna-aromia pari tippaa
halutetessasi voit värjätä kuorrutuksen.
Koristeluun Öetkerin nomparelleja
Hei, tosi nopea ohje tehdä. Naistenpäivän rääppiäisiä huomena töissä.
VastaaPoistaNiinpä, olet oikeassa. Vaihtaisin ja vähentäisin ohjeesta nyt sokeria. Fariinisokeria tavalliseen ja 1 desiiin. Suklaasta ja banaanista tulee niin paljon makeutta. Mukavia naistenpäivä rääppiäisiä.
Poista