Passion-Suklaa moussekakku

Voittajaksi Arpa valitsi kommentin nro 15 jonka Sinilintu/Marjo kirjoitti. Sinilintu on saanut tänään tiedon voitostaan sähköpostilla, johon vastasikin jo minulle. Lämpimät Onnittelut Sinilinnulle. Ja mukavia hetkiä terveellisen leivonnan parissa.



Olen tehnyt tätä kakkua hiukan varioiden ja työkaverin joka maistoi palasen muinoin niin toivoi saavansa tätä lisää. Nyt tuli siis se hetki että ehdin tehdä hänelle tämän kakun. Kakussa on mieliyhdistemäni ja olen myös ihastunut tuohon usein kondiittorienkin käyttämään vetopohjaan. Se vain on niiiin hyvää. Ja sopii mitä mainioimmin moussekakkujen pohjaksi koska on maukas ja pehmeä. Kakun voi tehdä myös isompaankin vuokaan. Viimeksi tein samalla ohjeella 28 cm vuokaan mutta näillä vuoilla tästä saa korkean ja näyttävän kakun. Olen tehnyt tällä ohjeella myös mangomoussekakun josta tulee myös maukas kakku.Nuo  punaherukat ovat aivan mainio koriste tuomaan väriä ja pysyvät napakkana koristeena kakussa niin kauan kun sitä riittää. Koristeiden alle laitoin hiukan valkosuklaasta raitaa, jotta marengit eivät sula kakun päälle. Tästä tulikin ihanan pirteä kakku.

Vetopohja (pellilinen)(60 cm uuni )

2 kananmunaa
90g tomusokeria
100g matelijauhoja
2 kananmunan valkuiaista
2 rkl hienoa sokeria(siro)
0,5 dl vehnäjauhoja/gluteenittomia jauhoja
2 rkl voisulaa (laktoositon)

Vatkaa kananmunat tomusokeri ja mantelijauhot vaaleaksi ilmavaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset ja hieno sokeri vaahdoksi. Yhdistä molemmat vaahdot toisiinsa varovasti käännellen. Siivilöi vehnäjauhot joukkoon ja lopuksi voisula sekä sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista 200 asteessa n. 7 min. Leikkaa kakkuvuokarenkailla pohja pala 24 cm vuoalla  ja 16 cm vuoalla pala suklaakakun päälle.


Suklaamousse

3dl kuohukermaa (laktoositon)
150g tummaa suklaata 70%
2 keltuaista
1 dl tomusokeria
2 liivatetta

Passionmousse

7 dl kuohukermaa (laktoositon)
1 prk vaniljatuorejuustoa (laktoositon)
1 prk vaniljarahkaa (valio laktoositon)
500 g passionpyrettä (Boiron)
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 1/2 rkl sitruunamehua
0,5 dl sitruunamehua liivatteisiin
7 isoa liivatelehteä (meira)

Kiille

2 dl passionpyrettä sulatettuna
1 1/2 dl vettä
1/2 dl sokeria
4 liivatelehteä

Koristeluun
esim. Valkosuklaa spritsausta, punaisia viinimarjoja ja marenkia 


Valmista ensin suklaamoussekakku. Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri. Lisää keltuaisvaahtoon jäähtynyt sula suklaa. Sulata pehmenneet liivatelehdet tilkkaan sitruunamehua ja lisää ohuena nauhana suklaa-keltuaismassaan. Lisää lopuksi kerma varovasti käännellen. Sekoita tasaiseksi ja kaada kakkurenkaaseen halk. 16 cm (irtopohjavuokaan). Pakasta kakku. n. 1 h. Tarkista että kakku on kunnolla hyytynyt ennen kuin otat sen pois pakkasesta.

Vuoraa isompi (24 cm) irtopohjavuoka reunakalvolla. Voit myös tehdä reunakalvot piirtoheitinkalvoista. 

Laita leikkaamasi mantelikakkupohja 24 cm halkaisijaltaan olevan kakkurenkaan pohjalle(irtopohjavuoka) jossa jo reunakalvo valmiina.

Valmista Passionmousse. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi. Sekoita vaniljatuorejuusto ja -rahka keskenään notkeaksi. Sekoita rahkaseoksen joukkoon sitruunamehu ja sokerit. Lämmitä kiehuvaksi  esim mikrossa 0,5dl sitruunamehua ja hiukan vettä ja kaada seos sen jälkeen ohuena nauhana sulatetun passionpyreen joukkoon. Kaada passionpyre-liivateseos rahkaseoksen sekaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kermavaahto nostellen passionseokseen. 

Kokoa kakku. Nosta hyytynyt suklamoussekakku pakastimesta. Ota pois vuoasta ja nosta kakku mantelikakkupohjan keskelle. Laita leikattu 16 cm mantelikakkupohja suklaakakun päälle. Ja lopuksi kaada näiden päälle passionmousseseos. Laita kakku hyytymään jääkaappiin 4 tunniksi tai mielellään yön yli.

Kun kakku on hyvin hyytynyt. Valmista pinnalle kiille. Pehmitäliivatelehdet kylmässä vedessä. Sekoita vesi ja passionpyre keskenään sekä lisää joukkoon sokeri. Sulata liivatelehdet n 1/2 dl kiehautettua passion vesiseosta, jonka kaadat sitten loppuun passion-vesi seokseen. Kaada kiille varovasti hyytyneen kakun pinnalle lusikkaa apuna käyttäen. Anna hyytyä jääkaapissa n. 1 tunti. Koristele lopuksi kakku mielesi mukaan. 

Nautinnollisia herkkuhetkiä.






Kommentit

  1. Kaunis ja herkullisen näköinen kakku. Passionhedelmä sopii ihanasti tämäntyylisiin kakkuihin. MInäkin käytän paljon pieniä marenkeja koristelussa, ne käyvät moneen. Ja tulevana kesänä pitää laittaa enemmän punaherukkaterttuja pakkaseen, minulla ne loppuivat täysin kesken. Kun vaan olisi pakkasessa tarpeeksi tilaa kaikelle, mitä sinne satokauden jälkeen halua laittaa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, ne aina ilostuttavat mieltäni. Mä olen niin ihastunut tuohon passionia jo vuosi sitten ja leiponut siitä usein. Viime kesänä hoksasin laittaa viinimarjoja terttuina pakkaseen, joka olikin mainio idea. Marjat pysyvät niin napakkana koristelussakin. Lisä pakkastila olisi täälläkin tervetullutta.

      Poista
  2. Hei, maistelin Rovaniemen Choco Delissä aivan ihanaa passion-suklaamoussekakkua ja sen innoittamana ajattelin kokeilla itse.
    Reseptisi on aika samankaltainen, paitsi siinä kakussa ei mielestäni ollut ollenkaan mantelipohjaa vaan ainostaan keskiosan passionmoussen alla kakkupohja.

    Onko tarkoitus siis leikata pellillisestä kakkupohjaa ensin 24cm pyöreä pohja ja sitten sen keskeltä se pienempi pohja? Vai pitäisikö reunoille jäädä vielä tilaa sille pienemmälle irtopohjavuoalle.

    Näin ymmärsin ohjeistuksen: Jos laitan 16cm irtopohjavuoan pohjalle kakkupohjan ja siihen päälle sen suklaamoussen. Sitten siirrän sen pakkaseen. Jähmettymisen jälkeen laitan sen 24cm leikatun pohjan (jossa reikä keksellä) siihen 24cm vuoan pohjalle. Sitten siirrän pienemmän irtopohjavuokakakun siihen reiän kohdalle. Lopuksi kaadan passionmoussen siihen suklaamoussekakkua kiertävään kehään ja päälle? :D
    Iso kiitos avustasi ja ihanasta ohjeesta näin etukäteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, yritän vielä selittää tuon kokoamisen vielä uudelleen. Siis kakku kootaan irtopohjaan ylöspäin. Pohjalle renkaaseen leikkaat kakkulevystä isomman pohjan 24 cm. Leikkaa samalla pienempi pohja valmiiksi. Tee suklaakakku, pakasta. Irrota suklaakakku vuoasta ja asettele se mantelipohjan päälle keskelle. Siitä ei leikata mitään pois. Sen jälkeen laita pienempi 16 cm mantelipohja suklaakakun päälle. Tee passionkakku. Ja kaada loppu massa kaiken päälle. Kiitos vinkistä, menenkin huomenna Choco Deliin maistelemaan tuota kakkua, kun palaan täältä pohjoisesta kotiin lomalta. En tiennyt että heilläkin tällainen kakku.

      Poista
    2. Kiitos nopeasta vastauksestasi. (: Nyt uskon, että osaan tehdä kakun oikein. Mitä luulet toimiiko tässä kakussa ihan peruskakkupohjat (muropohja lienee liian kova), sillä olen allerginen mantelille. Siinä Choco Delin kakussa oli vielä päällä suklaakuorrutus ja ensimmäisenä tuhti suklaamousse ja sisällä se raikas passion.

      Itse mietin, jos varioisin reseptiäsi niin, että laittaisin pohjalle kostutetun kakkupohjan, ja sitten tekisin sen passionmoussen samaan tasoon sen keskellä olevan suklaakakun kanssa, jolloin pinnalle muodostuu kaksi ympyrää. Sitten siihen voisi kehitellä koristeeksi linnunpesän munilla ja ympärille suklaan ja passionin taitekohtaan ripotella lisää munia tai sitten suklaarouhetta. Toki määriä täytyy hieman pienentää.

      Poista
    3. Kiitos, hei kyllä pohjana käy mikä vaan, itse vaan tykkään moussekakuissa pehmeästä kakkupohjasta, mutta jos teet tavallisesta kakkupohjasta älä kostuta kuitenkaan sitä, tuki moussella häviää. Tuo päällimmäinen mousse peittää suklaamousse kakun sisäänsä joten päällipinta on passionmouussea. Jos haluat ne samaan tasoon sinuun tulee vähentää moussen määrää kun täytät vuokaa suklaamoussea päälle. Vielä tähdennän sitä, kun leikkaat kakkurenkaan kokoisen pohjan kakulle, ei siitä leikata mitään pois. Ideasi kuulostaa kivalta, itsekkin juuri mietin samanlaista juttua pääsiäiskakkuun, jonka aion tehdä. Istun parhaillaan Rovaniemen kentällä tätä sulle kirjoittamassa ja käväisin ChocoDelissä kahvilla tänne tullessani. Mä herkuttelin kolmen suklaan kakkupalalla. Otimpa kuvia tehdäkseni pienen postauksen kahvilasta blogiini.

      Poista
    4. Tein sitten lopulta kuitenkin niin, että laitoin passionmoussen myös sen suklaamoussen päälle kuten alkuperäisessä reseptissäkin. Miten sait siirrettyä sen suklaamoussekakun sen kakun keskelle? Mie onnistuin taiteilemaan sen lopulta sinne, mutta liikaa toiseen laitaanhan se meni. Ja pursottamalla sen passionmoussen olisi varmaan saanut sinne ympärille nätisti, mutta minäpä yritin oikaista ja kikkailin vain nuolijalla. Lopulta sitä passionmoussea oli myös suklaakakun päällä, joten äkkiä leikkailin kakkupohjan siihen päälle ja päälystin koko jutun. Huomenna maistetaan kuinka kävi, kun vähän sovelsin ohjetta.

      Kolmen suklaan kakkupala oli varmasti myös todella hyvää. Itse tykkään Choco Delissä melkein enemmän niistä leivonnaisista kuin konvehdeista.
      Jäänpä odottelemaan postaustasi. Aurinkoista kevättä sinulle! (:

      Poista
    5. Kiva kuulla, ja laitathan kuvan sitten blogiisi niin pääsen katsomaan sen. Joo kyllä sisäkakun saaminen paikoilleen vaatii pientä taituruutta. Käytin kahta palettiveitseä molemmin puolin ja liu'utin kakun alas. Ja laitoin suklaakakun jäisenä paikoilleen niin tarvittaessa helppo siirtääkin. Täytyy sanoa että, rohkea olit kun tällaisen vaikeatekoisen kakun ahkeroit. Mutta lopputulos varmasti kruunaa, ja yllätät ystäväsi. Aurinkoista kevättä sinullekkin, kiitos että vierailit blogissani.

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Hei Irma!

    Kyselen tuosta mantelisesta kakkupohjasta. Onko ohje 60 cm uuniin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ohje on tehty 60 cm leveään uuniin. Kiitos täytyykin muokata vähän tekstiä tänään.

      Poista
  5. Hei, Minulla ei ole tukkukorttia, jotta saisin pyrettä. Voiko korvata itse hedelmillä, jos painelen hedelmälihan siivilän läpi. Tuleeko liian löysää? Jos keitän hillosokerin kanssa, tulee varmaan liian makeaa, sillä Boiron pyreissä ei ole sokeria. Jos tiedät pääkaupunkiseudulta kaupan, joka myy pyrettä kerrothan. Virve

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Virve, voi korvata passionhedelmillä juuri noin, en vain tiedä paljonko hedelmiä tarvitset kun en ole sitä kokeillut. Tälle passionilla olisi kyllä kuluttahyllyssäkin kysyntää, harmi että se on vain tukku tavaraa. Mangoakin löytyy jo monessa muodossa. Toki kerron ja jaan tiedon täälläkin jos jostain muualta sitä joskus tulee saamaan ja löytymään. Kiitos

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit