Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

tiistai 20. tammikuuta 2015

Lemon Meringue Cupcakes ja Lemon Curd


Olen tehnyt aiemmin  sitruuna tartaletteja jotka ovat suosikkejani josta mieleeni tuli, että voisi tehdä Lemon Curdin ja hyödyntää sitä kuppikakkuihin. Ohje on jokseenkin työläs kun kaikki tehdään alusta,  mutta on vaivan arvoinen. Lemon Curdin voit toki ostaa kaupasta valmiinakin, mutta itse tehtynä sen raikkaus antaa mukava säväyksen ainakin näihin kuppikakkuihin. Ja Lemon Curdia voit käyttää esim paahdetun leivänpäällä aamupalalla koska tämä ohje on riittoisa. Aloita siis leipominen sitruunatahnasta ja jätä se jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa kunnes teet Muffinssiosuuden.



Lemon Curd

150 g voita
5 dl sokeria
2,5 dl sitruunamehua (n. 5 sitruunaa)
3 luomusitruunan kuori raastettuna
4 munaa
4 munankeltuaista

Sulata voi ensin kattilassa. Lisää muut aineet ja sekoittele kunnes seos saostuu. Kiehauta viitisen minuuttia. Valuta seos siivilän läpi ja anna jäähtyä jääkaapissa. Lemon curd pitäisi säilyä kuukauden verran.


Sitruuna-Marenki Cupcakes

225 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
2,5 dl sokeria
2 luomusitruunan kuori (2 rkl)
2 munaa
3,5 dl jauhoja
½ tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 1/4 dl piimää (tai maitoa)
1 rkl sitruunamehua


Marenki

4 valkuaista
1,5 dl sokeria

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vatkaa voi pehmeäksi. Lisää joukkoon sokeri sekä sitruunankuori ja vatkaa kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita taikinaan munat yksitellen  sekä vuorotellen kuivia aineita ja piimää sekä sitruunamehu. Lusikoi tai pursota taikina muffinssivuokiin, älä täytä vuokia ihan täyteen. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia, mikäli teet pienempiä tai n. 30 minuuttia mikäli teet isompia muffinsseja. Jäähdytä muffinit rauhassa  ennen kuin täytät ja koristelet

Vatkaa lämmönkestävässä kulhossa valkuaisia ja sokeria. Minä käytän lasimaljaa, toimii hyvin.  Aseta kulho vesihauteen päälle ja jatka vatkaamista kunnes sokeri on liuennut. Siirrä kulho pois vesihauteesta ja vatkaa kunnes vaahto pysyy kulhossa vaikka sen kääntäisi ylösalaisin.

Ota jäähtynyt cupcake, tee reikä keskelle esim pienellä tyllalla ja laita lusikallinen lemon curdia tehtyyn reikään tai  sivele päälle kerros lemon curdia. Lusikoi tai pursota marenkipäällys. Paista marenkeihin vähän väriä joko uunin grillivastuksilla tai tohottimella. Nämä maistuvat hyviltä vielä seruaavanakin päivänä , jos olet malttanut olla syömättä kaikkia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti