Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

lauantai 17. tammikuuta 2015

Vaniljapullia, mun vinkit

Lapsuuden viikonlopun odotus ja herkkuhetki, tuore pulla ja lasillinen kylmää maitoa. Muistelen aina, miten se äiti osasikin tehdä niin hyvää pullaa ja mikä mukavaa , että sain olla aina mukana lauantai päivä leivonnassa. Jollain vain on synnynnäinen  jauhopeukalo, niin kuin äidilläni, liekö periytynyt minullekin. Ainakin pulliani kehutaan joka kerta, kun niitä leivon. Tänään tein kahdella mallilla, yrittäen mukaella lankakerää toisissa pullissa. Lisäsin kanelisokeri seokseen myös vaniljasokeria, joka tekee mukavan säväyksen pullaan.

Pullan leipomisessa on tärkeätä että käytät huoneenlämpöisiä raaka- aineita. Lämmität nesteen 37 asteeseen, et kuumemmaksi. Voin käyttö pullataikinassa tuo makua taikinaan. Alusta jauhot muutamassa erässä, vältä laittamasta jauhoja liikaa. Laita jauhoja vain sen verran että saat tarttumasta kulhosta, koska jauhotetaan  lisää, kun kohonnut.  Pehmeästä taikinasta saat maukkaimmat ja kuohkeammat pullat. Kohota taikina suojaisessa  paikassa peitettynä. Minä kohotan kylmässä uunissa. Kohota pullat uudemman kerran kun olet leiponut ne. Älä paista liian tummiksi, mutta älä jätä raa'aksi. Mausta pullat mieliraaka aineellasi. Minä maustoin nyt vaniljalla.
2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä pullia! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, korvapuustit ovat pullista parhaita. Näitä kaipasin lomallani, ja oli pakko leipoa kun kotiin pääsin.

      Poista