Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

perjantai 23. tammikuuta 2015

Sitruuna - Persikka torttu

Minulla oli jäänyt sitruunoita ja mietin mitä niiistä tekisin, ja siinä tuokiossa Leivotaan lehden Fb sivuilla tupsahti tämä ohje. Minä sitä hiukan muuttelin, mitä aineksia siihen kotoa löytyi. Jotenkin tuntui,  että minä kaipasin ohjeeseen jotain marjaa tai hedelmää. Vadelma olisi ollut kiva vaihtoehto, mutta kotoani löytyvät vadelmat menevät nyt toiseen leivonnaiseen. Kyllä tämä persikkainen vaihtoehto sopi tähän vallan mainiosti.

3 munaa
2 dl sokeria
50 g sulatettua voita
2 dl maitoa
1 1/2 sitruunan mehu
250 g huoneenlämpöistä creme fraichea/mascarpone juustoa
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään maito, sitruunamehu ja creme fraiche ja lisää ne vuorotellen vehnäjauhojen kanssa, johon olet leivinjauheen sekoittanut,  muna-sokeri taikinaan. Osista 175 asteessa n. 45 minuuttia. Tarjoa kakkua jäähtyneenä kermavaahdon ja marjojen kanssa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti