perjantai 23. tammikuuta 2015

Sitruuna - Persikka torttu

Minulla oli jäänyt sitruunoita ja mietin mitä niiistä tekisin, ja siinä tuokiossa Leivotaan lehden Fb sivuilla tupsahti tämä ohje. Minä sitä hiukan muuttelin, mitä aineksia siihen kotoa löytyi. Jotenkin tuntui,  että minä kaipasin ohjeeseen jotain marjaa tai hedelmää. Vadelma olisi ollut kiva vaihtoehto, mutta kotoani löytyvät vadelmat menevät nyt toiseen leivonnaiseen. Kyllä tämä persikkainen vaihtoehto sopi tähän vallan mainiosti.

3 munaa
2 dl sokeria
50 g sulatettua voita
2 dl maitoa
1 1/2 sitruunan mehu
250 g huoneenlämpöistä creme fraichea/mascarpone juustoa
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään maito, sitruunamehu ja creme fraiche ja lisää ne vuorotellen vehnäjauhojen kanssa, johon olet leivinjauheen sekoittanut,  muna-sokeri taikinaan. Osista 175 asteessa n. 45 minuuttia. Tarjoa kakkua jäähtyneenä kermavaahdon ja marjojen kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti