Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Poro Piirakka

Mulla on mies pohjoisesta kotoisin, ja jos illallispiirakkaa tehdään, niin  siinä näyttelee pääosaa kyllä Pääraaka-aine-aineena poro. Niin tälläkin kertaa, vaihtelen täytteeksi vain aina jotain mitä kaapista löytyy, tai niin kuin nyt, tekemisteni pienistä Poropiiraista jäi aineksia jotka käytin tähän isompaan piirakkaan. Ja herkullista tuli , sillä ystävät tuhosivat piirakan kanssamme.

Paistostaikina:

150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta
3 rkl vettä

Täyte:
400 g kylmäsavuporoa pilkottuna
300 gr mustaleima emmentalia pilkottuna
1 dl pilkottua tuoretta tinjamia
3-4 munaa
1 1/2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl kermaviiliä
1 tl paprikajauhetta
1 tl jauhettua mustapippuria myllystä

Sekoita voi ja jauhot sekä juustoraaste nopeasti. Lisää vettä vähin erin , kunnes saat sopivan notkean taikinan. Laita taikina kylmään sillä välin kun pilkot täytteen ainekset. Pilko poro ja juusto suikaleiksi. Pilko myös tinjamia . Taputtele taikina jauhotetuin sormin vuokaan. Levitä poro ja justosuikaleet päällekkäin. Juustosuikaleet tulevat poron päälle. Ripottele pinnalle tinjamia. Sekoita mausteet yhteen ja mausta piirakka,

Vatkaa munat niin että rakenne särkyy. Sekoita kerma ja kermaviili keskenään. Yhdistä kerma- muna seokset. Ja kaada vuokaan poro-juusto mausteiden  päälle. Paista uunissa alaritilällä 220 asteessa.
30-35 min. Jos pinta ruskistuu liikaa peitä foliolla tai leivinpaperilla, piiraan voi myös pakastaa joko kypsänä tai raakana. Minä saatan myös tehdä illalla valmiiksi ja paistaa seuraavana päivänä juuri ennen tarjoilua





2 kommenttia: