Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

perjantai 5. joulukuuta 2014

Hyvää Itsenäisypäivää näillä Suomi-Leijona leivoksilla

Hyvää Itsenäisyyspäivää toivottelen täältä jauhoisin käsin. Aamu on alkanut ahkerasti ja sain leivokset  enismmäisenä valmiiksi. Leivoksissa on tuoremustikkamousse ja valkosuklaamousse. Päälle laitoin sinistä marsipaania ja leijonat tehty silikonimuotilla sokerimassasta. Muotin lainasin eräältä bloggarilta kun sitä ei mistään kaupasta enään löytynyt. Kiitos hänelle kovasti, oli todella ystävällistä. Ohjeen kirjoitten näihin myöhemmin , kun löydän sen ajan jostakin. Mutta tulossa on. Halusin vain jakaa nämä leivokset tänään juuri tämän päivän johdosta. Nauttikaa mukavasta päivästä ystävien kanssa. Leivokset on tehty säädettävällä neliön mallisella vuoalla. Säädetty kokoon 24x36. Leivokset leikattu kokoon 6x7 cm suomi-leijona muotin vuoksi.


Pohja
4 kananmunaa
1 1/2 sokeria 
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte 1 mustikkamousse
400 gr tuoreita tai pakastemustikoita
6 liivatelehteä
1 dl tomusokeria
1 dl maustamotonta paksua jogurttia
3 dl kuohukermaa
1/2 sitruuna

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 7 minuuttia. Sekoita mustikat hienoksi soseeksi tehosekoittimessa ja sekoita joukkoon tomusokeri ja jogurtti. Purista sitruuna , lämmitä ja liota liivateet siihen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita varovasti mustikka-jogurttiseokseen. Kaada täyte kakkupohjan päälle ja laita kylmään hyytymään väh 4 tunniksi. Valmista sinä aikana valkosuklaatäyte.

Täyte 2 valkosuklaamousse
400 gr valkosuklaata rouhittuna
4 liivatelehteä
3 dl kermaa
2 rkl sokeria
2 kananmunan keltuaista
4 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa.

Rouhi valkosuklaa. Lisää kattilaan 3 desin kerma, sokeri ja keltuaiset. Keitä seosta kunnes sakenee. Sulata liivatelehdet kermaseokseen ja lisä sen jälkeen valkosuklaarouheet joukkoon. Anna seoksen jäähtyä. Vatkaa kerma  ja lisää siihen tuorejuusto sekoittaen. Lisää jäähtynyt valkosuklaaseos varovasti kermatuorejuuustoseokseen. Lisää hyötyneen mustikkamoussea päälle tasaiseksi.

J




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti