SCHWARZWALDIN KIRSIKKAKAKKU/SCHWARZWÄLDER KIRSCHTORTE


Haaveenani on ollut tehdä tämä kakku jo pitkään, mutta ajattelin että pitää odottaa kesää. Kunnes satuin Lidlissä näkemään tuoreita kirsikoita, ja piti kääntyä oikein katsomaan näkivätkö silmäni oikein. Kakusta tulikin oikein mehevä ja yksi mielikakuistani. Niin makoisalta se maistui .Ehdottomasti teen kesällä uudelleen,  kun on aika kirsikoiden. Kakkuahan ei kuulemani mukaan saa kutsua tuolta nimeltä jos siihen ei käytä kirsikkaviinaa kostutukseen, eikä sitä minullakaan ollut tälläkertaa,  mutta hyvin ajoi asiansa mantelilikööri sekoitettuna marjamehuun ja veteen. Ulkonäöllisesti siinä ainakin on jotain aidon kakun näköistä. Ja maistuukin mielestäni siltä. Suosittelen kokeilemaan.


Kakkupohja
200 g voita
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaakaojauhetta
1 dl mantelijauhetta
0,5 dl perunajauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa

Paistaminen: 175 astetta, 50 minuuttia

Täyte ja kuorrutus
5 dl flora Vispiä 
250 g mascarponejuustoa
0,75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
500 g tuoreita kirsikoita tai 
hapankirsikoita marinoituna
1,5 dl kirsikkahilloa
100 g valkosuklaata rouhittuna

Kostutus
0,5 dl kirsikkaviinaa
2 tl sokeria
0,5 dl vettä
tai
1 dl Mantelilikööriä laimennettu
 hapankirsikoiden liemellä
Koristelu
tummaa suklaarouhetta
tuoreita kokonaisia kirsikoita
valkosuklaata koristeluun

Jos käytät hapankirsikoita marinoi niitä tunti 0,5 dl mantelilikööriä ja 0,5 dl vaaleaa siirappia.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Paista taikinaa voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa (n. 24 cm halkaisija) noin 50 minuutin ajan. Testaa kypsyys hammastikulla! Jäähdytä kakkupohja täysin, ja jaa se kolmeen osaan. Paista pohja mielellään jo edellisenä päivänä.

Vatkaa täytettä ja kuorrutusta varten kerma napakaksi vaahdoksi ja sekoita siihen mascarponejuusto ja sokerit. Säästä osa kirsikoista koristeeksi ja poista lopuista kivet ja paloittele ne.

Kostuta kakkulevyt laimennetulla kirsikkaviinilla. Säästä noin kolmasosa kermaseoksesta kuorrutukseksi. Levitä kerroksiin hilloa, kermatäytettä,kirsikkapaloja,ja molempien kerroksien päälle vielä valkosuklaarouhetta.
Kokoa kakku irtopohjavuokaan. 

Anna kakun maustua mielellään yön yli tai vähintään muutaman tunnin ajan. Levitä kakun pintaan ennen tarjoilua kermaseosta ja koristele suklaarouheella ja kirsikoilla.

Huom! Kirsikkaviinan voit korvata esimerkiksi kirsikkaliköörillä, mantelilikööri/mehuseoksella tai käyttää pelkästään voimakkaanmakuista marjamehua. Jätä tällöin sokeri pois kostukkeesta.




Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit