Suklaa-Karamelli Juustokakku

Halusin kokeilla uunissa tehtävää juustokakkua ja oivallinen hetki tuli,  kun olin kutsunut ystäviä kylään tehdä tällainen kakku. Kakku on tuhtia mut ah niin jumalaista. Sitä riittää pieni pala kahvin kanssa nauttia sen maukkaudesta. Sopii hyvin Uuden Vuoden juhlapöytään.


Pohja:
300 g Oreo keksejä tai mustia suklaatäytekeksejä
100g voita

Juustokakku:
600 g Philadelfia juustoa
1 tlk kondesoitua maitoa (397 g)
1/2 dl sokeria
4-5 tl sitruunamehua
2 tl vaniljauutetta
3 isoa munaa
100 g tummaa suklaata (70 %)

Päälle;
2 dl kinuskikastiketta
100g tummaa suklaata
1 dl kermaa

sulata suklaa ja kaada se paloitellun suklaan päälle. 


Murskaa keksit tehosekoittimella ja sulata voi ja sekoita ne keskenään. Vuoraa irtopohja vuoka 18-22 cm leivinpaperilla reunoja myöten. Laita keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille ylös niin paljon kun saat. Laita jääkaappiin viilenemään.

  Lämmitä uuni 160 asteeseen.

1. Lisää sokeri, sitruunamehu, munat ja vaniljauute.Sekoita ne keskenään hyvin ett'ä ovat sekoittuneet. 2. Sekoita juustot ja kondesoitu maito keskenään.  Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä. Vuoraa 1/3 osalla suklaata vuossa olevan keksiseoksen  päälle reunoille ja pohjalle. Sekoita loppu 2/3 osaa juusto/kondensoitu maitoseokseen. Sen jälkeen yhdistä seokset 1 ja 2 toisiinsa. Ja kaada ne vuokaan.

Vuoraa kakkuvuoka ainakin kolmasti foliopaperilla vuoan yläreunoihin asti. Niin ettei pääse vesi läpi. Ota niin iso uunin kestävä vuoka mihin kakkuvuoka mahtuu ja lisää siihen keitetty kuuma vesi silloikun laitat sen uuniin. Aseta vuoka ensin uuniin laitettavaan astiaan ja kaada sitten kuuma vesi ympäröimään noin puoleen väliin vuokaan. Paista uunissa n. 1 tunti ja 15 min tai kunnes seos hyytynyt. Seos on uunista tullessaan hieman hytkähtävä. Jätä jälkilämpöön vaikka yön yli.

Kaada kakun päälle napakkaa kinuskikastiketta niin paljon kun haluat  ja laita se pakkaseen hetkeksi. Tee suklaa ganache ja valuta sitä  myös kinuskin päälle. Koristele esim. paahdetuilla pekaanipähkinöillä 175 C , 10-15 minuutta uunissa ja jäähdytä.




Kommentit

Suositut tekstit