Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

perjantai 26. joulukuuta 2014

Piparminttutangot

Tämän joulun must leipomuksiin minulle kuului myös näitten pipirminttutankojen teko. Ensimmäinen taikina menikin harakoille, kun tein tyypillisen virheen voin ja sokerin vatkauksessa. Enkä tajunnut sitä heti pelastaa. Mutta sisulla vain uutta taikinaa tekemään ja sitten onnistuikin. Ohjeen mukaan mittailin tangon pituutta, mutta mielestäni näistä voisi tehdä hiukan pienempiä. Olisi mukavempi syödäkin. Toki jos nämä ovat ainoa tarjottava pöydässä niin sitten koolla ei ole väliä. Tangot maistuvat pirteän piparminttuiselta ja ovat hauskan näköisiäkin.  Ohjeen olen löytänyt vuosi sitten Kodin Kuvaledestä.

125 g voita
1/2 dl sokeria
1/2 dl tomusokeria
1 muna
1/2 tl vaniljasokeria
1/2 tl piparminttuaromia
6 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1-2 tl punaista karamelliväriä
1 1/4 dl Marianne crushia
1/2 dl sokeria koristeluun

Vaahdota voi ja sokerit. Vatkaa muna, vaniljasokeri ja piparminttuaromi sekaisin ja lisää voivaahtoon. Lisää suola jauhoihin ja lisää jauhot taikinaan. Jaa taikina kahteen osaan ja värjää toinen osa taikinasta punaisella värillä. Jäähdytä taikinoitamme peitettynä yksi tunti. Ripottele pöydälle jauhoja ja leivo taikinoista tangot. Jaa tanko osiin ja leivo osista tankoja n. 15 cm pitkiä. Kiedo punainen ja vaalea tanko toisiinsa ja muotoile pellillä. Sokeroi pinta ja paista 190 asteessa 8-10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti