Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Valkosuklaa-passion hyytelökakku

Joulun aikaan teki mieli jotain raikasta kakkua ja perheen toiveissa oli valkosuklaata ja minun passionia, niin teinkin sitten yhdistelmän näistä. Kakusta tulikin raikas ja hyvänmakuinen. Kakkuun laitoin aineksia mitä kaapista löytyy, joten reseptistä tulilin sitten tällainen. En ajatellut koristella enempiä vaikka visio päässäni pyörikin. Joskus yksinkertainen on kaunista.

Pohja
200 gr digrstive keksejä
125 g voita

Täyte
5 liivatetta
200 gr valkosuklaata
4 dl vispikermaa
3/4 dl sokeria
2 dl vaniljajogurttia
2,5 dl passionpyrettä
3/4 dl sitruunamehua

Kiille
5 liivatelehteä
4 dl passionpyrettä
1 dl vettä
1 dl sokeria

Murenna keksit ja sulata rasva ja sekoita ne keskenään kupissa. Ota 26 cm halkaisiltaan oleva vuoka , laita leivinpaperi vuoan pohjalle ja painele keksimassa sen pohjalle. Laita liivateet likoamaan n. 7 min. Sulata suklaa vesihauteessa , anna jäähtyä hetki. Vatkaa kerma ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kevyesti sekoittaen pyre, jogurtti ja sulanut suklaa. Kiehauta sitruunamehu ja liota  liivateet mehuun. Anna hieman haaleta  ja lisää sen jälkeen kermaseokseen. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 tuntia.

Liota kiillettä varten liivateet. Kiehauta vesi, sokeri ja passionpyre. Sekoita joukkoon puristetut liivatelehdet ja jäähdytä hieman 10-15 min. Kaada kiille hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä vielä jääkaapissa useampi tunti. Koristele halutessasi . 



2 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa ihanalta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tita, tuo on hyvä yhdistelmä, ja jogurtti pehmentää moussea vielä.

    VastaaPoista