Suklaa-tryffelikakku ja Suomilippukakku 50 kymppisille

Ystäväni  veli Antti täytti tänään 50 vuotta jota juhlistaa kera ystävien ja sukulaisten kanssa Tampereella. Minä sain kunnian leipoa noihin juhliin tämän suklaa-tryffelikakun ja valtavan ison levykakun johon sankarin toiveiden mukainen ulkonäkö tulee Suomen lipusta. Suomenlippukakun täytteenä on mansikkamousse sekä sitruunamousse. Päällä sokerimassaa ja kermapursotukset. Kakku on laktoositon. Kooltaan 35x 45. Suklaakakun ohje tulee tässä, joka on otettu Herkku-leivonta lehdestä ja tuplattu taikina. ja tehty kahdella kakkuvuoalla

Kakkupohja

400g voita pilkottuna
1,3 dl maitoa
400g tummaa suklaata palasina
5 dl sirosokeria
6 kananmunaa
7,5 dl jauhoja
3 tl leivinjauhetta
1,5 dl tummaa kaakaojauhetta.

Kuumenna uuni 160 asteeseeen. Voitele ja jauhota kaksi 24cm halkaisijaltaa olevaa irtopohjakakkuvuokaa. 

Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää maito, suklaapalat ja sokeri.Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen, kunnes ainekset ovat sulaneet ja seos on paksuuntunut hieman. Älä keitä. Anna seoksen jäähtyä 5 minuuttia. Lisää munat huolellisesti sekoittaen. Yhdistä vehnäjauhot ja kaakaojauhe ja ripottele seos siivilän läpi taikinaan koko ajan sekoittaen. Kaada taikina kahteen vuokaan tasaisesti ja paista uunin keskitasolla n. 50 min. Kokeile kypsyys tikulla ja jäähdytä ritilän päällä. 

Leikkaa toisesta kakusta pohja pois jonka asetat päällimmäiseksi  ja kostuta kakut esim kahvilla. Ja minä laitoin väliin vielä 2 dl vaahdotettua kermaa ja sen jälkeen asetin toisen kakun päälle. Sitten vain kuorrutusta ja koristelua vaille. Kakku ei tarvitse kostutusta välttämättä . On kostea ja mehevä itsestään.

Suklaakuorrute

125 g maustamantonta tuorejuustoa
75 g tummaa suklaata
3 dl vispikermaa
0,75 dl kaakaotomusokeria
1tl vaniljasokeria

Sulata suklaa vesihauteessa sekoitellen. Lisää hieman jäähtyneeseen suklaaseen tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Mittaa toiseen kulhoon kerma ja vatkaa se melko kiinteäksi. Lisää vielä tomusokeri ja vaahdota vielä hetki. Lisää ensin 1 rkls kermavaahtoa suklaamassaan ja vatkaa sekaisin. Suklaamassa on aika kovaa joten sähkövatkain on tarpeen. Lisää ruokalusikallinen kerrallaan ja vatkaa. Jatka kunnes kermavaahdosta on jäljellä n. puolet. Lisää loppu kerma suklaamassan joukkoon ja sekoita kuorrutus lastalla tasaiseksi.

Levitä n. komasosa kuorrutteesta kakun pinnalle. Laita jäljelle jäävä kuorrute pursotuspussiin ja pursota 8  tai 12 ruusuketta kakun reunoille . Koristele itse tehdyillä tryffeleillä.




Kommentit

  1. Mun äiti teki omille synttäreilleen tuota samaista kakkua, ja oli kyllä ihan mielettömän hyvää, nam nam!! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdyn kommenttiisi. Tein testikakun viikolla ja oli hyvää vielä useampana päivänäkin. Niin Suklaista, nammmm.

      Poista
  2. Voi nam, näyttää kyllä herkulliselta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ulla, tulikin kakun saajilta hyvää palautetta että olivat olleet herkullisia.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit