maanantai 8. joulukuuta 2014

Piparkakku leivokset luumukonjakkimoussella

Itsenäisyyspäivä juhliin tarjolle tein myös näitä ihania jouluisia herkkuja. Idean otin Maku lehdestä omin muunnoksin. Tein leivoksia isolla piparimuotilla ja niistä tuli ihanan näyttäviä, mutta jouluksi teen näitä myös pienemmällä muotilla, jotta jaksaa maistella kaikkia herkkuja. Olivat niin herkullisia. Piparikorit on paistettu ylösalaisin muffinivuoan ja-paperin päällä.

250 g piparitaikinaa

Täyte: Luumukonjakkimousse
Ohje otettu Marian herkkupuodin blogista puolitettuna ja pienin muutoksin

LUUMUKONJAKKIMOUSSE:
0,5 prk luumuhilloa (torttuihin tarkoitettua)
100g  tuorejuustoa
100 gr vaniljatuorejuustoa
0,75 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
2 rkl konjakkia
½ sitruunan mehu
2,5 liivatetta

LUUMUKONJAKKIMOUSSE OHJE:
1. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri ja vaniljasokeri
2. Lisää luumuhillo
3. Lämmitä sitruunamehu ja lisää siihen liivate. Jäähdytä hiukan
4. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma johon olet lisännyt vaniljatuorejuuston luumutuorejuustoseokseen
5. Mausta lopuksi konjakilla

Täytä piparikupit moussella. Tee sokerimassasta piparimuotilla piparinmuotoinen koriste ja laita moussen päälle. Koristele Öetkerin koristelugeelillä ja strösseleillä sekä helmillä. Syö samana päivänä. Sokerimassakoriste ei kestä seuraavaan päivään moussen päällä. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti