Jouluksi Vanilja-Toffee karamellit helppotekoinen
joulukiireitä on alkanut meidänkin perheessä ja etenkin meidän keittiössä. On niin paljon mitä haluaisin leipoa, mutta aika ei vain anna myöten. Olen kuitenkin paljon saanut aikaiseksikin, kunhan ehdin ne tänne kaikki päivittää ja vielä leipoakkin osan. On kiva ollut tehdä erilaisia pikku makeisia jotka ovatkin onnistuneet hienosti huolimatta ensikokeiluista. Nämä toffeekarkit nousivat kyllä yhdeksi suosikeistani. Ja niin sanoivat lapsenikin. Resepti on otettu Passion 4 baking bloggarin sivuilta. Hän käytti ohjeissaan myös sormisuolaa mutta minä jätin sen pois. Näillä ilahdutan tänään kollegoitani, olen pakannut nämä pieniin sellofaanipusseihin ja laittanut kauniin punaisen rusetin koristeeksi.
- 355 ml kuohukermaa
- 295 ml maitoa
- 450 g sokeria
- 250 g fariinisokeria
- 2 tl vaniljauutetta
- 30 g voita
- 120 ml glukoosi siirappia
- 3 rkl vettä
Sekoita kaikki ainekset isoon n. 3 litran kattilaan. Ensin miedolla lämmöllä lieden nro 8 että sokerit sulavat. Sitten nosta lämpöä niin että seos porisee tasaisesti. N. Lieden nro 10 . Älä jätä keitosta vahtimatta. Sekoittele sitä aika ajoin kun seos alkaa nousta kattilassa. Keitä 45 minuuttia tai kunnes olet saavuttanut 120 asteen lämpötilan. Keittoaika pitää olla ainakin lähes tuo 45 min, ei juurikaan vähempää. Kaada seos 20x30 cm olevaan vuokaan jähmettymään.
Leikkaa palasiksi hieman jähmettyneenä. Massa on kovaa jääkaappikylmänä, ja helppo saada siistit palat, voit myös leikata huoneenlämpöisenä, jolloin se on hieman helpompaa. Mutta säilytä toffeet jääkaapissa .
Herkullisia :P
VastaaPoistaKyllä, sitä nämä nimenomaan ovat. Itse en vain päässyt paljon näitä nauttimaan, mutta varmasti teen kotiin vielä uuden satsin. Kollegani olivat kyllä iloisia😊
PoistaNamskis, näyttävät hyviltä :)
VastaaPoistaKiitos Tita, suosittelen testaamaan, jos et jo ole tehnyt. Olivat niiiin makoisia, ihan kielen vieviä.
PoistaSäilyykö kuinka kauan ja säilyykö ihan huoneenlämmössä? Herkullisen näköisiä ovat :)
VastaaPoistaSäilytettävä jääkaapissa, notkistuu huoneenlämmössä , että ei pysty leikkaamaan. Viikon säilyttäisin näitä kermapohjaisia. Kiitos näkö ja ulkonäkö ovat yhtä herkullisia. Toivottavasti sinäkin tykkäät jos kokeilet näitä. Leipomisiloa.
PoistaOsaisitkohan auttaa,mulla niin notkeaa että ei pysty leikkaamaan vaikka ollu jääkaapissa. Nostinkohan liian myöhään jääkaappiin vai mikähän oli vikana 😊
PoistaOsaitkohan auttaa.. Mulla niin notkeaa että ei pysty leikkaamaan vaikka on jääkaapissa. Missäköhän meni pieleen 😊
PoistaEpäilen keittoaikaa, tämä pitää poreilla suht voimakkaasti sen jälkeen kun sokeri sulatettu. Ja saavuttaa se 120 astetta jotta hyytyy. Tein hiljan Herkkuleivonta lehdestä toffeet ja juuri näin kävi minulle, kun en keittänyt tarpeeksi. Toffee oli venyvää ja siitä ei paloja saanut tekemälläkään. Eikä ollut niin hyvänmakuista että toiste testaisin sen ohjeen. Kyllä tämä onnistuneena on tosi napakkaa ja tarvii terävän veitsen paloitteluun.
PoistaHellalla porisee parhaillaan, fudget meni jo jähmettymään😊. Mittaria ei ole, mutta keitän ajan perusteella. Ensimmäiset makeiskeitokset on nämä. Pidetään peukkuja, että onnistuu!
PoistaPidän peukkuja, ihania herkkuja luvassa. Tsemppiä sulle, kyllä se onnistuu, jään kuulolle:-)
PoistaAika tummaa ja kovahkoa tuli? Maku hyvä. Meniköhän joku pieleen? Yritän nyt hieman jähmettää jääkaapissa jotta saisin palat. Hieman haastavaa paloitella kun äsken kokeilin.
PoistaPalat tosi kovia!
PoistaTummaa ja kovahkoa valmis onkin. Jääkaapista kun otat hetkeksi huoneenlämpöön, pystyy leikkaamaan. Toffee on tahmeaa sulaessaan, joten näitä ei voi kauan pitää päällekkäin. Huoneenlämmössä pehmenee. Suussa sulavia. Varmasti on onnistunut kuvaelmasi mukaan. Kiva kuulla.
PoistaKiitos paljon! Tästä juuri kiikasti itsellä. Keittelin liian pienellä lämmöllä. Uusi yritys siis!
VastaaPoistaKiva, Onnea uuteen yritykseen.:-)
PoistaKuuluuko tuon toffeen olla kivi kovaa kun on jääkaapissa? Vaikka otin pois ja ollut pöydällä 15min niin ei ole yhtään pehmentynyt.. millään ei pysty leikkaamaan palasia...
VastaaPoistaKyllä se on kovaa jääkaappikylmänä, ja kovahkoa huoneenlämpöisenäkin. Se leikataan kovalla terävällä veitsellä rivi kerrallaan ja pilkotaan eritellyn ettei tartu toisiinsa. Sitten terävällä esim lihaveitsellä uusi rivileikkaus jne,
Poista