Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

perjantai 29. elokuuta 2014

Appelsiininen Porkkanakakku


  1. Jatkoa terveellisempien leipomusten maailmaan. Vuorossa porkkanakakku monin maustein. Kakku on tehty halkaisiltaan 20 cm vuokaan johon oli juuri sopiva.
Taikina:

130 g muscovado tai fariinisokeria

150 g voita
3 isoa kananmunaa
140 g hienoa porkkanaraastetta
1 appelsiinin kuoren raaste
175 vehnäjauhoja
1 3/4 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1/4 tl muskottipähkinää
1/4 inkivääriä


Kuorrute:

 300 g Violan appelsiinituorejuustoa
1 tl appelsiinimehua 
300 g tomusokeria
Kakku:
1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.

2. Kuori ja raasta porkkanat. Raasta appelsiinin kuori. Sulata voi ja anna jäähtyä
3. Vaahdota muscovado sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu jäähtynyt voi vaahtoseokseen.
4. Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, mausteet ja leivinjauhe.
5. Yhdistä kuiva ja kostea taikina, sekoita lusikalla tasaiseksi. Lisää porkkanaraaste ja appelsiininkuori.
6. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa kakku jäähtyneenä kahtia.
Kuorrutus:
7. Vatkaa  tuorejuusto, tomusokeri ja appelsiinimehu tasaiseksi, notkeaksi kuorrutteeksi. Levitä noin puolet kuorrutteesta  ensimmäisen kakkupohjan päälle. Levitä loput täytteestä kakun päälle.
8. Koristele kakku haluamallasi tavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti